Premierul român Dacian Cioloș și premierul polon, Beata Szydło, discută, sâmbătă, la Gura Humorului despre Brexit, bugetul UE, cooperarea în domeniul securității și evoluțiile din vecinătatea estică a UE

Premierul Dacian Cioloş se va afla sâmbătă, în județul Suceava, cu ocazia vizitei de lucru pe care omologul său polonez, Beata Szydło, o efectuează în România. Din delegația care îl va însoți la Suceava pe premierul Dacian Cioloș fac parte șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat pentru afaceri europene în Cancelaria Prim-ministrului, Cristian Bădescu.

beata szydlo

Cei doi premieri vor aborda aspecte legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale,  în contextul Parteneriatul Strategic existent între cele două ţări. De asemenea, vor avea un schimb de vederi cu privire la principalele teme de actualitate ale agendei europene: viitorul Europei în contextul votului în favoarea Brexit, bugetul UE şi procesul de revizuire a Cadrului Financiar Multianual la jumătatea perioadei, cooperarea în domeniul securității și interesul ambelor țări pentru consolidarea relaţiei transatlantice, evoluțiile din vecinătatea estică a Uniunii.

La finalul întrevederii, vor avea loc declarații de presă ale celor doi prim-miniștri. De asemenea, cei doi oficiali se vor deplasa la Solonețul Nou, comuna Cacica, unde se vor întâlni cu reprezentanți ai comunității poloneze din România, vor avea un dejun de lucru și vor vizita Mănăstirea Voroneț.