Cinci rețineri în cazul unui accident mortal produs în zona fabricii de mobilă din Câmpulung Moldovenesc. Șoferul cercetat pentru ucidere din culpă, alți patru pentru mărturie mincinoasă


Intră acum și în grupul de

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cinci persoane, un șofer acuzat de ucidere din culpă, iar patru persoane pentru favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă pentru că au încercat să inducă în eroare anchetatorii.

trecere de pietoni, indicator rutier

Astfel, joi după amiaza, au fost reținuți pentru 24 de ore, Ștefan Adrian Lițu, pentru ucidere din culpă, dar și Constantin Alexandru Crăciunescu, Gabriel Alexandru Paicu, Cătălina Ioana Dariciuc și Ovidiu Latiş, pentru favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă.

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a respins cererea de arestare preventivă a acestora și a dispus cercetarea sub control judiciar.

Anchetatorii au stabilit că în seara zilei de 15.06.2016, în jurul orelor 21.30, Lițu a condus auto marca Renault Megane albastru închis cu nr. SV 78 NIC, aparţinând SC Liţu Prodcom SRL, pe Str. Calea Transilvaniei nr. 241 din mun. Câmpulung Moldovenesc, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de cel puţin 0,15 g/l , unde datorită depăşirii limitei legale precum şi a neadaptării vitezei la sectorul de drum şi la indicatorul presemnalizator al trecerii de pietoni în raza căreia se afla, a accidentat mortal pe pietonul T H,în vârstă de 68 de ani, care pătrunsese pe carosabil şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii dinspre dreapta spre stânga pe direcţia de mers spre  com. Pojorâta, şi care avea în sânge o alcolemie de cel puţin 1,65 g/l.

Ovidiu Latiș este cercetat pentru favorizarea făptuitorului după ce în cadrul declaraţiei de consimţământ prelevare mostre biologice pe care a scris-o şi semnat-o, cât şi verbal în faţa organelor de poliţie şi a medicului de gardă, a pretins în mod nereal că el ar fi fost şoferul auto Renault Megane implicat în accidentul mortal produs în aceeaşi seară orele 21.30 în zona fabricii de mobilă, str. Calea Transilvaniei nr. 241 din Mun. Câmpulung Moldovenesc, constând în impactul mortal dintre auto marca Renault Megane nr. SV 78 NIC albastru închis şi pietonul T H,în vârstă de 68 de ani, cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Liţu Ştefan Adrian, cumnatul său, indicat de ansamblul probatoriu administrat la dosar ca şofer real la momentul impactului, să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident.

Totodată, fiind audiat în dosar, în data de 24.06.2016, după ce i s-au adus la cunoştinţă calitatea de martor, drepturile şi obligaţiile aferente precum şi împrejurările esenţiale asupra cărora va fi întrebat, a făcut afirmaţii mincinoase şi nu au spus tot ce ştia în legătură cu momentele premergătoare, desfăşurarea şi consecinţele accidentului auto din seara zilei de 15.06.2016, orele 21.30, din zona fabricii de mobilă, str. Calea Transilvaniei nr. 241 din Mun. Câmpulung Moldovenesc, constând în impactul mortal dintre auto marca Renault Megane nr. SV 78 NIC albastru închis şi pietonul T H,

pretinzând că nu i-a văzut în trafic pe tot traseul de la barul Sir john până la locul impactului nici în faţa şi nici în spatele maşinii Renault Megane, în care el se afla, pe inculpaţii Crăciunescu Constantin Alexandru şi Paicu Gabriel Alexandru precum şi că inculpatul Liţu Ştefan Adrian ar fi condus doar până pe str. 1 Mai unde ar fi parcat auto Renault Megane în faţa locuinţei numitului Dariciuc Dănuţ Ioan, unde ar fi intrat pentru câteva minute, iar inculpatul Latiş Ovidiu, până atunci pasager, ar fi preluat, întors în capătul străzii şi condus auto susmenţionat de pe str. 1 Mai şi a cauzat câteva momente mai târziu accidentul iar Liţu Ştefan Adrian ar fi fost pasager pe scaunul dreapta faţă, cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Liţu Ştefan Adrian să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident, deşi ansamblul probatoriu contrazice în mod evident situaţia de fapt expusă de acesta.

La fel , Gabriel Alexandru Paicu este cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă pentru că fiind în data de 25.06.2016, după ce i s-au adus la cunoştinţă calitatea de martor, drepturile şi obligaţiile aferente precum şi împrejurările esenţiale asupra cărora va fi întrebat în legătură cu accidentul respectiv, pretinzând că, fiind la volanul auto Dacia Logan Papuc SV 02 PGD albastru închis, în seara respectivă, pe traseul barul Sir John de pe str. Dimitrie Cantemir nr. 2- Calea Transilvaniei 241, ar fi văzut în trafic în faţa sa, după ce ar fi depăşit două autovehicule, auto Renault Megane susmenţionat, pentru prima dată abia în dreptul magazinului Total Mat (situat pe str. Calea Transilvaniei 199, la 2.8 km de barul Sir John) , şi că s-ar fi aflat la aprox. 300 metri faţă de auto Renault Megane când a avut loc impactul cu pietonul, precum şi că nu ar fi văzut cine era la volanul auto susmenţionat nici când a plecat din parcarea de lângă local, nici când a trecut pe lângă auto Renault Megane imediat după producerea accidentului şi nici cine a coborât de la volan când s-a uitat în oglinzile retrovizoare după ce îl depăşise, cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Liţu Ştefan Adrian să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident, deşi ansamblul probatoriu contrazice în mod evident situaţia de fapt expusă de acesta.

Totodată, Constantin Alexandru Crăciunescu este cercetat tot pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă fiind audiat în acest dosar a pretins că nu ar şti în ce maşină s-au urcat inculpaţii Liţu Ştefan Adrian şi Latiş Ovidiu la plecarea din localul Sir John de pe str. Dimitrie Cantemir nr. 2 în seara respectivă şi nici unde s-a dus fiecare precum şi că, el fiind la volanul auto Mercedes C Klasse argintiu cu numere roşii provizorii, pe traseul localul Sir John-intersecţia Calea Transilvaniei cu str. Nicolae Iorga (zona magazinului SC Marriod Prod SRL denumit popular „Poptămaş”) nu i-ar fi văzut pe aceştia să fi circulat în spatele maşinii sale cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Liţu Ştefan Adrian să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident, deşi ansamblul probatoriu contrazice în mod evident situaţia de fapt expusă de acesta.

În acest caz este cercetată și Ioana Cătălina Dariciuc tot pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă întrucât în acest dosar, fiind audiată, a spus că în seara accidentului , după terminarea meciului de fotbal, ar fi trecut pe la ea prin curte, pe str. 1 Mai din mun. Câmpulung, inculpatul Liţu Ştefan Adrian, care a întrebat de soţul ei Dariciuc Dănuţ Ioan şi care nu era acasă, totul durând între 2 şi 5 minute, fără a vedea cu ce maşină a venit Liţu Ştefan Adrian şi dacă vreo maşină a întors în poarta curţii acesteia, ea aflând despre acccident 20-30 de minute mai târziu, cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Liţu Ştefan Adrian să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident, deşi ansamblul probatoriu contrazice în mod evident situaţia de fapt expusă de acesta.

 


Intră acum și în grupul de