Termenul de solicitare a preschimbarii certificatelor de revolutionar a fost prelungit


Intră acum și în grupul de

Guvernul a decis printr-o Ordonanta, prelungirea termenului de solicitare a preschimbarii certificatelor de revolutionar si de depunere a documentelor solicitate pentru completarea dosarelor de preschimbare a acestor certificate, în vederea îndeplinirii conditiilor stabilite prin lege, pâna la 31 decembrie 2008.

De asemenea, actul normativ stabileste prorogarea termenului pâna la care Secretariatul de stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 trebuie sa finalizeze activitatea de preschimbare a certificatelor de revolutionar, de la data de 31 martie 2008 (asa cum este în prezent) la data de 30 iunie 2009.

Decizia de prorogare a acestor termene a fost luata dupa consultari cu reprezentanti ai Colegiului revolutionarilor, din care fac parte reprezentanti ai principalelor asociatii de revolutionari. Prelungirea acestor termene va permite finalizarea activitatii de preschimbare a certificatelor de revolutionar dobândite în temeiul Legii nr. 42/1990 pentru cinstirea memoriei eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, precum si ranitilor din timpul Revolutiei din decembrie 1989.

Potrivit OUG nr. 132/2006, termenul pentru solicitarea preschimbarii certificatelor doveditoare calitatii de revolutionar era 31 martie 2007, iar pentru depunerea documentelor  de completare a dosarelor de preschimbare a acestor certificate, 30 septembrie 2007. 


Intră acum și în grupul de