Deputatul PSD Mirela Adomnicai crede ca nenumirea Noricai Nicolai ar putea „crea un precedent periculos pentru sistemul legislativ si institutii”


Intră acum și în grupul de

În opinia deputatului PSD de Suceava, Mirela Adomnicai, membru al Comisiei juridice, Guvernul trebuia sa sesizeze Curtea Constitutionala în cazul Norica Nicolai pentru ca în aceasta cauza nu exista situatia de lucru judecat. Aceasta a declarat vineri, într-o conferinta de presa ca în cazul conflictelor institutionale nu exista situatie de lucru judecat, dar ca în luarea deciziei Curtea Constitutionala „este tinuta de practica judiciara”.

Referindu-se la cazul Cioroianu, parlamentarul sucevean a spus ca, Curtea Constitutionala a stabilit, în dispozitiv, ca presedintele nu are drept de veto la numirea ministrilor, dar ca în motivare „se lasa o portita” ce permite presedintelui sa retrimita premierului propunerea de numire a unui ministru.

Mirela Adomnicai a spus ca daca în cazul Norica Nicolai va fi luata o alta decizie fata de cea luata în cazul numii lui Cioroianu, „se poate crea un precedent periculos pentru sistemul legislativ si institutii”.


Intră acum și în grupul de