Statia SMURD la Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava se afla pe locul trei pe tara, dupa judetele Mures si Cluj în privinta numarului de cazuri rezolvate anul trecut. ISU Suceava are statii SMURD în Suceava, Radauti, Siret, Falticeni, Vatra Dornei, modulele de descarcerare fiind asigurate de pompieri iar autospecialele de catre Serviciul Judetean de Ambulanta Suceava.

Pentru acest an se are în vederea realizarea unui modul SMURD si la Detasamentul din Câmpulung Moldovenesc.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, colonelul Lucel Lulciuc a declarat vineri, într-o conferinta de presa ca în a doua parte a anului unitatea va fi dotata cu 5 ambulante prin Ministerul Sanatatii. „Vom face angajari de personal specializat. Odata cu dotarea se va realiza si un protocol cu spitalele din judet. Noi vom veni cu asistentii, soferii si brancardierii iar spitalele cu medicii de la compartimentele de primire a urgentelor” a afirmat colonelul Lulciuc.

SMURD-urile din Suceava, Radauti, Siret, Falticeni, Vatra Dornei au intervenit anul trecut la 2.034 cazuri de urgenta, fiind asistate 2.190 de persoane.

Seful ISU Suceava a mai mentionat ca, în comparatie cu 2006, anul trecut au crescut cu un procent de 78,92 la suta numarul cazurilor de urgenta la care au participat modulele SMURD, timpul mediu de raspuns fiind de 11 minute.   


Intră acum și în grupul de