“Metehnele” societatii in care traim vazute prin ochiul unei artiste in varsta de 11 ani


Intră acum și în grupul de

Artista în vârsta de 11 ani, Ioana Tatarciuc, si-a exprimat, vineri, uimirea fata de prezenta numeroasa a publicului sucevean la vernisajul expozitiei sale de caricatura marturisind ca îsi doreste ca lucrarile sale sa fie pe placul acestuia.

Colegi, profesori, iubitori ai artei au fost prezenti la Muzeul de Stiinte ale Naturii Suceava la deschiderea expozitiei ce cuprinde 70 de lucrari de caricatura cu mesaj-metafora, crochiuri si  banda desenata în care sunt surprinse diferite aspecte ale vietii, ale societatii si care poarta semnatura elevei Ioanei Tatarciuc.

Ioana Tatarciuc a spus ca îi place foarte mult sa deseneze si ca doreste ca în viitor sa se îndrepte spre domeniul artelor plastice. Ea a spus ca la vârsta de un an, la taierea motului, primul lucru pe care l-a ales a fost un creion si de aceea crede ca alegerea sa nu a fost întâmplatoare.

Micuta artista a aratat ca lucrarile sale sunt inspirate din realitatea înconjuratoare ce are în prim-plan omul.

Graficiana suceveana Paula Salar a apreciat calitatea lucrarilor aflate pe simeze aratând ca Ioana Tatarciuc este dotata cu un deosebit “simt al culorii si al liniei” reusind sa surprinda cu inteligenta si talent “metehnele” societatii în care traim.

Paula Salar a spus ca Ioana Tatarciuc a obtinut diplome si premii de excelenta la saloane si festivaluri nationale de profil, iar urmatoarea etapa o reprezinta pregatirea ei pentru participarea cu lucrari la confruntari internationale.

Expozitia este deschisa pâna pe 7 februarie.

Artista în vârsta de 11 ani, a urmat cursuri de caricatura satirica sub îndrumarea graficienei Paula Salar la Academia de Grafica Satirica ce-i poarta numele, a urmat cursurile primare la Colegiul de Arta Suceava, iar în prezent este eleva în clasa a V a la Colegiul National “Petru Rares” din Suceava.


Intră acum și în grupul de