Numarul mare de incendii cauzate de sistemele de incalzire ingrijoreaza ISU „Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, colonelul Lucel Lulciuc si-a exprimat vineri, îngrijorarea privind numarul mare de incendii datorate efectelor termice generate de sistemele de încalzire de la nivelul locuintelor particulare. „Oamenii nu s-au pregatit pentru iarna si nu au curatat cosurile de evacuare a fumului si nu le-au reparat” a afirmat Lucel Lulciuc. Precizarea acestuia este confirmata chiar de ultimele doua incendii ce au fost înregistrate joi, la Vatra Dornei ambele având drept cauza scânteile provenite de la cosul de fum.     

Astfel, Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, joi dimineata cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinta Elenei H. din localitatea Vatra Dornei. Când pompierii au ajuns la fata locului ardea acoperisul casei de locuit si un perete lateral, existând pericolul de propagare la întreaga locuinta si cladirile învecinate. Pagubele au fost limitate la 1.000 lei, iar din cercetari s-a stabilit incendiul a fost provocat de scânteile iesite prin cosul de evacuare a fumului amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.  
Acelasi Detasament, a intervenit joi, dupa-amiaza la ora 18, cu doua autospeciale de stingere la locuinta lui Vasile O. din localitatea Vatra Dornei.  
La sosirea pompierilor dorneni, ardea violent acoperisul casei de locuit, existând pericolul de extindere la întreaga locuinta si cladirile învecinate.  
Datorita interventiei prompte a pompierilor, flacarile au distrus doar acoperisul casei, pe cca. 64 mp, incendiul fiind initiat de scânteile iesite prin cosul de evacuare a fumului, deteriorat, aprinzând materialele combustibile din apropiere.

S-a reusit salvarea casei de locuit si doua locuinte învecinate, pagubele fiind estimate de proprietar la cca. 4.000 lei.  

Colonelul Lulciuc a mai mentionat ca în luna decembrie din 41 de incendii produse, 17 au avut drept cauza efectul termic, iar luna aceasta, din cele 36 incendii produse, 19 au avut drept cauza tot efectul termic. 


Intră acum și în grupul de