Cupa Africii pe Natiuni: Guineea obtine o victorie vitala in Grupa A


Intră acum și în grupul de

Starul formatiei St Etienne, Pascal Feindouno a fost actorul principal în revenirea Guineei, care, dupa ce a pierdut prima partida în fata gazdelor din Ghana, a reusit sa învinga cu 3-2 Marocul, într-un meci contând pentru Grupa A a Cupei Africii pe Natiuni.

Guineea si-a îmbunatatit astfel sansele de a ajunge în sferturile de finala, iar toate multumirile vor fi cu siguranta îndreptate catre Feindouno, care înainte sa fie eliminat a reusit sa marcheze doua goluri. Primul a venit în minutul 11, când fostul portar dinamovist Khalid Fouhami a fost pacalit de o lovitura libera batuta pe coltul scurt.

Maroc a raspuns prin Youssef Hadji, care a fortat o interventie salvatoare a lui Kemoko Camara, în timp ce Fode Mansare de la Guineea a tras putin pe lânga poarta, dintr-o lovitura libera, cu zece minute înainte de pauza. Repriza a doua a avut parte de câteva minute nebune, începând de la golul lui Ismael Bangoura , din minutul 59. Feindouno a fost arhitectul reusitei, însa Maroc a reusit sa revina în joc dupa doar 60 de secunde, când rezerva Hicham Aboucherouane a punctat pe tabela de marcaj .  
Dar, trei minute mai târziu, Guineea conducea iar la doua goluri diferenta, dupa ce Feindouno a marcat dintr-un penalti acordat pentru un fault la Souleymane Youla. Feindouno a devenit însa si erou negativ în minutul 67, când a primit cartonasul rosu pentru un fault stupid asupra marocanului El-Armine Erbate. Maroc a reusit sa creeze tensiune pe finalul meciului, când fundasul Abdesselam Ouaddou a marcat din apropiere , cu capul, însa Guineea a rezistat cele câteva minute pâna la final, adjudecându-si toate cele trei puncte.


Intră acum și în grupul de