Handbal : Petru Ghervan mizeaza pe Franta la Campionatul European


Intră acum și în grupul de

Campionatul European de handbal masculin a ajuns în penultima faza. Joi seara, în Norvegia, tara care organizeaza actuala editie a competitiei, s-au disputat ultimele meciuri din faza grupelor. Iata rezultatele înregistrate:

Grupa I

Polonia – Muntenegru 39-23 (19-13)

Slovenia – Danemarca 23-28 (11-15)

Croatia – Norvegia  23-23 (10-11)

 
Clasament
 
1. Danemarca  8p
2. Croatia  7p
3. Norvegia  6p
4. Polonia  5p
5. Slovenia  4p
6. Muntenegru 0p
 
Grupa a II-a

Spania – Islanda  33-26 (18-15)

Germania – Suedia 31-29 (16-18)

Ungaria – Franta  31-28 (15-11)

 
Clasament
 
1. Franta 8p
2. Germania 6p
3. Suedia 5p
4. Ungaria 5p
5. Spania 4p
6. Islanda 2p

Astfel, în semifinalele competitiei se vor confrunta Danemarca cu Germania si Franta cu Croatia.

Petru Ghervan, antrenorul Universitatii Suceava si secundul lui Aihan Omer la nationala de handball masculine a României, a urmarit cu atentie desfasurarea partidelor de la actuala editie a Campionatului European si crede ca echipele prezente în Norvegia sunt foarte puternice. “ Este un Campionat European extrem de puternic si pentru asta nu trebuie sa fii un specialist ca sa-ti dai seama. Sunt echipe valoroase dar eu personal, cred ca Franta va ajunge în finala. Ce se va întâmpla dupa aceea e greu de anticipat pentru ca o finala este un meci în care se poate întâmpla orice. În orice caz, oricare ar fi echipa care a jucat la campionatul European si pe care România o va întâlni la baraj sunt convins ca va fi un adversar redutabil si va trebui sa fim la înaltime” a declarat Petru Ghervan.

Întrebat unde s-ar fi clasat nationala României la aceasta editie a Europenelor daca s-ar fi calificat, secundul tricolorilor a fost transant. “Cred ca am fi fost undeva în cea de-a doua jumatate a clasamentului dar asta numai în anumite conditii. O asemenea competitie presupune o pregatire pe masura. Dar, cu o perioada de cantonament bine pusa la punct cred ca am fi fost în partea a doua a clasamentului general” a încheiat Petru Ghervan.

Antrenorul Universitatii Suceava a discutat în aceste zile cu mai multi specialisti si concluzia, în unanimitate, a fost ca actuala editie a Campionatulu European este cea mai puternica de pâna acum.

Nationalele de handbal masculin ale Ucrainei, Greciei, României, Elvetiei, Bosniei Hertegovina, Macedoniei si Serbiei s-au calificat, în urma disputarii meciurilor din grupele preliminare, la barajul pentru Campionatul Mondial din 2009, programat în luna iunie a acestui an.

În prezent, singurele echipe calificate direct la turneul final sunt cele ale Croatiei (în calitate de tara organizatoare) si Germaniei (campioana mondiala en-titre). Celor sapte echipe calificate în baraj dupa jocurile din grupele preliminare li se vor adauga alte 11, ocupantele locurilor 4-14 la Campionatul European din Norvegia, care se va încheia pe 27 ianuarie, aceeasi zi în care este programata tragerea la sorti a partidelor din baraj. Acestea urmeaza sa se desfasoare la 7-8 iunie (turul) si 14-15 iunie (returul). FR Handbal a anuntat ca partida de pe teren propriu a României se va juca la Oradea.

La turneul final al Campionatului Mondial din Croatia vor mai obtine calificarea directa primele trei clasate la CE din Norvegia (cu exceptia Croatiei si Germaniei) adica Franta sau Danamarca, primele trei clasate la Campionatul Pan American, Campionatul African si Campionatul Asiei si câstigatoarea Campionatului Oceaniei.


Intră acum și în grupul de