Fotbal. Liga a III-a : Fotbalul sucevean, luat in vizor de Mircea Sandu


Intră acum și în grupul de

Sefii fotbalului românesc, Mircea Sandu si Adalbert Kassai, s-au aflat pentru doua zile la Bacau, pentru a pune la cale strategia de viitor a sportului rege din zona Moldovei. La initiativa conducatorilor FRF au raspuns prezent 36 de oficiali ai cluburilor din regiune, printre care si doi reprezentanti ai formatiilor sucevene: presedintele FC Cetatea, Dumitru Moldovan si directorul sportiv al gruparii Juventus Falticeni, Dan Dascalescu.

Mircea Sandu le-a sugerat acestora sa investeasca mai mult în pregatirea juniorilor, un segment care nu a înregistrat performante notabile în ultima perioada. Boss-ul FRF a vorbit si despre necesitatea dezvoltarii infrastructurii stadioanelor la nivelul esaloanelor inferioare, aceasta fiind o conditie de acordare a licentei începând cu sezonul viitor.

Pe lânga bazele sportive deja existente, la care federatia urmeaza sa contribuie cu 30% din costul total al lucrarilor de modernizare, Mircea Sandu a mentionat si de initiativa guvernului de a construi 400 de stadioane noi în urmatorii doi ani, arenele fiind destinate cu precadere mediului rural.

În alta ordine de idei, conform proiectului de buget local pe 2008, municipalitatea urmeaza sa aloce echipei locale de fotbal, FC Cetatea Suceava, suma de 1,5 milioane de lei pentru activitatile sportive din acest an calendaristic. „Jumatate din bani sunt destinati cheltuielilor ce vor aparea pe parcursul acestui retur, cealalta jumatate fiind prevazuta pentru prima parte a campionatului viitor. Daca vom avea parte de rezultate remarcabile la nivelul Ligii a II-a, sunt convins ca, vom beneficia de o suplimentare de buget spre sfârsitul anului”, a declarat presedintele clubului, Dumitru Moldovan. 


Intră acum și în grupul de