Prefectul solicita primariilor sa decolmateze podetele si santurile pentru ca vin ploile


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a solicitat comandamentelor locale pentru situatii de urgenta din judet sa ia toate masurile necesare prevenirii inundatiilor ce pot aparea în perioada urmatoare. Orest Onofrei a luat decizia aceasta dupa ce Comandamentul National pentru Situatii de Urgenta a înaintat o adresa catre Prefectura prin care avertizeaza ca în lunile martie si aprilie vom avea parte de ploi consistente.

Conform adresei prefectului, primariile trebuie sa se preocupe de decolmatarea podurilor, podetelor si a santurilor din interiorul localitatilor.  

Prefectul a mai cerut autoritatilor locale sa verifice si apararile de maluri de pe cursurile râurilor. „Trebuie sa ne pregatim din timp, pentru ca de foarte multe ori, din cauza unor probleme mici, nerezolvate la timp, ploile au provocat pagube foarte imense”, a explicat prefectul Onofrei.

Prefectul de Suceava a adaugat ca în perioada imediat urmatoare, angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Serviciului de Gospodarire a Apelor si ai Garzii de Mediu se vor deplasa în toate localitatile judetului pentru a verifica modul în care autoritatile locale au respectat solicitarile Prefecturii Suceava. 


Intră acum și în grupul de