Marian Andronache despre blocajul debranșărilor: Sunt suceveni care și-au instalat sistem propriu de încălzire, dar nu au fost debranșați de la rețeaua centralizată


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă organizată la sediul PMP Suceava că situația legată de debranșările de la rețeaua centralizată de termoficare este în continuare în atenția autorităților sucevene și că se discută cu reprezentanții distribuitorului de agent termic, Thermonet, în privința modului în care se fac astfel de debranșări.

andronache-2

Marian Andronache a spus că solicitările pentru debranșările de la rețeaua de termoficare centralizată reprezintă un punct fierbinte.

El a spus că s-au înăsprin condițiile pentru debranșare în condițiile în care Thermonet, firma care asigură transportul și distribuția agentului termic în sistem centralizat, impune aplicarea legislației întocmai.

Viceprimarul a arătat că a studiat legislația și a constatat că ar fi necesare unele cerințe în plus față ceea ce ridică și costurile debranșării.

El a explicat că lucrarea de debranșare ar costa aproximativ 640 de lei la care se adaugă costurile de 2.200 de lei a unor robineți folosiți pentru corectarea dezechilibrării sistemului de termoficare.

Andronache a arătat că lucrarea ar putea fi executată cu orice firmă de specialitate și prețul negociat, dar că verificarea acestei lucrări va trebui făcută de Thermonet, iar prețul acestei lucrări ar urma să fie stabilit de Consiliul local.

El a adăugat că au început discuțiile cu Thermonet și vrea să verifice justificarea prețului pentru debranșare și dacă au specialiști care să facă verificarea lucrărilor de debranșare.

„Sigur se va ajunge la o înțelegere benefică pentru cetățeni, dar cu respectarea legislației în curs”, a spus Andronache.

El a mai declarat că în condițiile blocajului aprobării de debranșări, unii suceveni și-au montat déjà instalații individuale de producere a agentului termic, dar nu au fost debranșați de la rețeaua de termoficare și crede că nu se va ajunge ca aceștia să plătească și costul energiei termice furnizate în sistem centralizat.

calorifer

Andronache a recunoscut că nu există un studiu care să arate dezechilibrele care se produc în sistemul centralizat de termoficare atunci când un abonat renunță la acest serviciu și se debranșează.

Întrebat dacă cei peste 20.000 de suceveni care s-au debranșat în ultimii ani au făcut-o fără respectarea legislației  Andronache a răspuns că Termica avea o altă politică în privința debranșărilor și că dezechilibrul termic era echilibrat din robineții montați la fiecare scară de bloc.


Intră acum și în grupul de