Contestațiile blochează proiecte în valoare de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Proiecte în valoare de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea orașului sunt blocate din cauza contestațiilor, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, enumerând printre licitațiile blocate cea de realizare a unui studiu pentru achiziția de autobuze electrice, de amenajare a zonei de agrement, de realizarea de parcări sau de modernizare a unor străzi.

ion lungu 10

Edilul-șef a arătat în cadrul unei conferințe de presă că noua lege a achizițiilor publice are acum trei etape intermediare de comunicare, iar la fiecare astfel de etapă se pot depune contestații.

„Se pot face acum contestații de trei ori mai multe”, a spus primarul, care consideră că situația trebuie reglementată astfel încât să nu fie blocate investițiile.

El a mai arătat că și obligația de a împărți în loturi o licitație generează probleme și mărește posibilitățile de contestare.

Lungu a exemplificat cu licitația pentru achiziția de autoutilitare electrice pentru municipalitate și construcția de puncte de încărcare care a fost separată în două loturi, cea pentru achiziția de autoutilitare și cea pentru punctele de încărcare. El a spus că dacă se achiziționează autoutilitarele electrice și licitația pentru punctele de încărcare este contestată și se amână punerea în execuție a lucrărilor, degeaba are autoutilitarele electrice.

 


Intră acum și în grupul de