Vineri, 2 septembrie – zi de doliu național pe teritoriul României, în memoria victimelor cutremurului din Italia


Intră acum și în grupul de

Guvernul a declarat ziua de vineri, 2 septembrie a.c., zi de doliu național în memoria victimelor cutremurului produs în 24 august în Italia, printre care s-au aflat și cetăţeni români, precum și în semn de solidaritate cu poporul italian.

lumanari (3)

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Drapelul României va fi arborat în bernă de către instituțiile și autorităţile publice, dar și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări, autogări, precum și pe navele de orice fel și ambarcațiuni care navighează sub pavilion românesc.

”Aceeași obligație le revine și persoanelor fizice care arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință”, precizează sursa citată.

Totodată, în comunicat se mai menționează că posturile naționale de radio și de televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.

11 români și-au pierdut viața în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, produs săptămâna trecută în centrul Italiei.


Intră acum și în grupul de