Acasă Actualitate Flutur: Luna august a fost una bună pentru noi. Statisticile ne arată...

Flutur: Luna august a fost una bună pentru noi. Statisticile ne arată că circa 54.000 de turiști s-au cazat în județ


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa.

Gheorghe Flutur (3)



LIVE TEXT

Gheorghe Flutur:

”Vreau sa fac un bilant al <Lunii Diasporei> si sa trag niste concluzii. Luna a debutat de fapt pe 31 iulie cu marele proiect <Hai in Bucovina!>.

Asa cum stau lucrurile, azi, in judet, luna asta, a fost una buna pentru noi. Sunt prudent, dar spun buna pentru ca incerc sa masor aceste lucruri in numarul de turisti.

Statisticile ne arata circa 54.000 de turisti cazati in judet, cu un grad de acoperire de 90 %. E o crestere fata de anul trecut cand au fost 40.000.

Am avut si 67.000 de bilete taiate la Cetate si la Muzeu. Asta arata un numar mare de vizitatori. Cu luna iulie, depasim 90.000 de bilete.

Au fost evenimente in august care au condus la peste 100.000 de vizitatori. Au fost noua mari evenimente care au adunat foarte multa lume si fac Bucovina atractiva.

Suceava-Bucovina a fost repusă pe harta țării și trebuie menținută acolo. Trebuie acțiuni de promovare a zonei.

Nevoia de organizare. E o concluzie. Chiar daca sunt grupuri de lobby, cred ca e nevoie de mai multa organizare acolo.

Crearea unor platforme de comunicare cu cei din diaspora. Un salariat al CJ se ocupa special de acest lucru pe pagina noastra oficiala.

Povestile de succes si proiectele de succes din judetul Suceava trebuie multiplicate si aratate ca sa devina un exemplu de urmat.

Macar inca o cursa aeriana cred ca se va mai deschide pentru Aeroportul Suceava. Trebuie sa fim insa prudenti. Pe vara, cursele merg deocamdata bine.

Apropape 10.000 de pasageri au trecut prin filtrele aeroportului in luna august, dar foarte multi sunt din diaspora. Ce vom face in continuare?

Multi au gasit in CJ o entitate care sa ii asculte atunci cand vor sa investeasca in judet.

Am amanat participarea noastra la Milano din cauza tristelor evenimente din Italia. Suntem alaturi de poporul italian in aceste momente.

Am intensificat relatiile cu Cernauti si vom avea repede intalniri cu oamenii de afaceri de acolo. Pana acum am avut patru intalniri pe diverse teme.

Ar fi multe de spus despre <Luna Diasporei>. Am avut o analiza si despre ce nu a mers. Cred ca Suceava trebuie sa pregateasca in 2017 pentru mai multi turisti.

Acel show aviatic a avut o problema cu transportul pasagerilor si cu cel al doritorilor de spectacol aviatic.

aAm avut discutii si cu partenerii nostri si se contureaza in perioada 30 septembrie-2 octombrie, Targul de toamna <Produs in Bucovina>. Avem ceva probleme de rezolvat pana atunci.

Atunci vom lansa programul <Gusta din Bucovina> care va trebui vandut foarte bine. Trebuie sa ne pregatim foarte bine cu bucataria noastra. Lansam <Camara bucovineana>.

Asteptam ca partenerii din Cernauti sa vina la targ. Cel mai important produs va fi pachetul <Craciun in Bucovina> pe care il lansam atunci.

Vrem sa aducem cat mai multi turisti si sa facem evenimente foarte multe. Lucram la programul de iarna.

Celor de la Cernauti le-am propus ca <Hai in Bucovina!> sa fie un proiect comun. Cred ca trebuie sa ii luam parteneri in acest mare proiect.

Cred ca nu era alta solutie pentru alegerile parlamentare. Era poate mai bine pe final de noiembrie. Nu stiu insa care va fi rationamentul.

Bugetul pe 2017 cred ca e asa, o ambitie. Romania are un Guvern bun. Cred ca e cam aproape de sarbatorile de iarna data alegerilor.

Nu e nici o graba cu listele. O sa provocam si discutiile in partid. E bine ca exista aceasta asteptare. Mie cumva mi-a trecut asta si nu sunt pe nici o lista.

Faptul ca <Luna Diasporei> s-a incheiat cu vizita a doi premieri pe mine m-a bucurat mult.

Eu si dl Lungu nu suntem concurenti, suntem parteneri. Am lucrat impreuna la UNICA. Dumnealui a lucrat foarte mult pentru acest festival.

Nu i-am intrebat pe parlamentarii actuali daca mai doresc sa candideze. S-ar putea ca unii sa nu vrea. Nu ii voi forta sa o faca.

Pot spune ca va fi o legatura foarte stransa intre implicarea din alegerile locale cu alegerile parlamentare. Acum cei care au facut eforturi la locale sa se astepte ca organizatiile sa le intoarca efortul si sa ii ajute.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version