Circa 100.000 de persoane au participat la evenimentele organizate în luna august, în cadrul programului ”Hai în Bucovina!”


Intră acum și în grupul de

„Am curajul să spun răspicat că Suceava și Bucovina au fost puse din nou pe hartă. Trebuie să le menținem pe hartă”, a declarat, joi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că luna trecută s-a înregistrat un record de turiști în județ, potrivit datelor preliminare fiind peste 54.000 de persoane cazate în pensiuni, dar și 67.000 de vizitatori la Cetatea de Scaun și Muzeul de Istorie și 10.000 de pasageri pe aeroportul sucevean.

Flutur (1)

Șeful administrației județene a spus într-o conferință de presă că luna august a fost o lună bună pentru Suceava și o „lună de vârf” precizând că dacă în anul 2015, care a fost un an de vârf, au fost  44.000 de turiști, în august 2016, potrivit unor date preliminare, au fost 54.000 de turști cazați, o creștere de 22 la sută față de 2015, iar gradul de ocupare al pensiunilor a fost de 85-90 la sută.

„Suceava a fost vizitată de mai multă lume și s-a văzut asta și în trafic și în consum”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a adăugat că  au fost 67.000 de bilete vândute la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul de Istorie al Bucovinei, iar la evenimentele organizate de CJ Suceava în județ, inclusiv Festivalul Medieval, Bucovina Rock Castle, Sărbătoarea Muntelui, Suceava Air Show, sau Festivalul Internațional de Film de Amator, au participat circa 100.000 de persoane.

Mai mult, Flutur a spus că în luna august au fost și 10.000 de pasageri procesați pe aeroportul sucevean.

Președintele CJ Suceava a ținut că menționeze că, în continuare, vor fi realizate acțiuni de promovare a zonei.

Astfel, el a anunțat că în perioada 30 septembrie-2 octombrie se va organiza Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” realizat împreună cu Asociația „Produs în Bucovina” și cu asociațiile de turism.

Totodată, va fi lansat în această lună proiectul „Gustă din Bucovina” cu un week-end al degustărilor la pensiunile din zonă, dar și cu proiectul „Cămara Bucovineană” ce va prezenta produsele tradiționale de toamnă din zonă.

Flutur a spus că, în această perioadă, se lucrează la pachetul turistic „Crăciun în Bucovina” care se va derula pe perioada lunii decembrie până la mijlocul lunii ianuarie 2017, fiind inclus inclusiv Revelionul pe stil vechi.

„Ne propunem să aducem cât mai mulți turiști, să fie pensiunile pline”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de