Luna Diasporei la Suceava, tatonare între sucevenii plecați și ceea ce pot oferi autoritățile. Flutur: apar idei, apar soluții, apar oportunități


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, joi, bilanțul Lunii Diasporei din județul Suceava, arătând că au fost mai multe întâlniri cu reprezentanți ai diasporei din care au apărut idei, soluții, dar și oportunități.

Flutur wizz avion dansatori buciume (29)

„Din discuțiile cu cei din diaspora a rezultat nevoia unui birou unic pentru simplificarea procedurilor pentru înființarea de societăți comerciale, mai ales pentru cei care vin și nu au prea mult timp la dispoziție este bine să știe că se pot programa on-line și în două-trei zile să-și termine operațiunile pentru înființarea unei firme la Suceava”, a spus Flutur care a arătat că împreună cu Camera de Comerț și Industrie trebuie soluționată cererea.

El a mai arătat că sucevenii din diaspora ar trebuie să fie folosiți mai mult, ca ambasadori, pentru turism, pentru oferta economică.

„Unii se întorc și au găsit în CJ Suceava o instituție care să-i asculte, să fie liantul să-i adune”, a spus Flutur care a arătat că se pot implica rude, prieteni, cunoscuți, care vor să investească în zonă.

„Rostogolind această lună a diasporei îți apar idei, îți apar soluții, îți apar oportunități”, a mai spus Flutur.

El a mai declarat că după analiza evenimentelor din cadrul Lunii Diasporei din acest an a ajuns la concluzia că va trebui să fie pregătită și mai bine anul viitor, iar în același timp va fi nevoie de măsuri pentru fluidizarea traficului, la înființarea de parcări, inclusiv temporare.

Gheorghe Flutur a subliniat că Luna Diasporei s-a finalizat cu o întâlnire extrem de importantă, la Gura Humorului, între premierii României și Poloniei, unde au fost discuții pe teme europene, dar și despre axa europeană nord-sud, rutieră și feroviară, care leagă Marea Baltică de Marea Neagră din Polonia, prin Cernăuți și Suceava.

 


Intră acum și în grupul de