Flutur susține că încă nu s-au purtat discuții în PNL Suceava privind listele de candidați la parlamentare: Am fost mai ocupați cu administrația locală, dar vom recupera


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că organizația PNL Suceava nu a avut încă discuții despre listele de candidați pentru alegerile parlamentare pentru că s-a ocupat mai mult de administrație locală decât de politică și că urmează să fie dezbătută problema în partid și că vor fi stabilite cele mai bune soluții.

„Nu am avut discuții despre liste de candidați. Ne-am ocupat de Luna Diasporei. Nu e nici o grabă, avem timp, o să provocăm și discuțiile în partid”, a spus Flutur într-o conferință de presă.

El a arătat că a văzut că se fac liste virtuale cu cei care doresc să candideze.

„E bine că există această așteptare. Mie mi-a trecut asta. Eu nu sunt pe nici o listă și nu o să fiu. O să facem să fie bine și să găsim cea mai bună soluție pentru PNL”, a spus Flutur.

El a arătat că vor fi mai multe criterii pentru desemnarea candidaților la parlamentare, adăugând că între criterii va fi și cel legat de implicarea în campania electorală pentru alegerile locale.

flutur, ardeleanu, balan

Flutur a explicat că aleșii locali care au fost sprijiniți de colegi de partid în alegerile locale se vor implica acum în campania electorală pentru parlamentare în sprijinul celor care i-au ajutat în campania electorală în urma căreia au fost aleși primari sau consilieri locali și consilieri județeni.

Liderul PNL Suceava a menționat că vor fi mai multe discuții în partid pentru stabilirea listelor de candidați.

„Nu i-am întrebat pe parlamentarii actuali dacă doresc să candideze. S-ar putea ca unii să nu vrea. Nu îi voi forța să o facă”, a spus Flutur.

El a subliniat că membrii PNL Suceava au fost mai ocupați cu administrația locală și că vor recupera întârzierea în ceea ce privește întocmirea listelor de candidați.

PNL Suceava și-a propus să obțină trei posturi de senator și șase de deputat din cele patru posturi de senator și zece de deputat care revin județului Suceava.

În prezent, PNL Suceava este reprezentat în Parlament de senatorul Vasilica Steliana Miron și de deputații Ioan Bălan, Dumitru Pardău, Sanda Maria Ardeleanu, Radu Surugiu, Constantin Galan.

 


Intră acum și în grupul de