Administratorul Caminului Cultural din Stulpicani amendat dupa ce a taiat 17 arbori fara a detine avize


Intră acum și în grupul de

Mai multi cetateni din comuna Stulpicani au reclamat faptul ca mai multi arbori din centrul comunei au fost taiati. Deplasati la fata locului comisarii judeteni ai Garzii de Mediu Suceava au constatat ca aspectele semnalate prin petitii se confirma, în sensul ca de pe un teren situat în centrul comunei Stulpicani- în zona Caminului Cultural si a Salii Tineretului- ce este considerat spatiu verde (parc), s-a efectuat taierea neautorizata a unui numar de 17 arbori din speciile molid, pin silvestru, brad, mesteacan, frasin si tei.

Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa ca persoana vinovata de savârsirea acestei fapte este administratorul Caminului Cultural al comunei Stulpicani, Vasile Zamcu care a fost amendat cu 6.000 lei.

Constantin Harasim a precizat ca administratorul Caminului Cultural a motivat taierea vegetatiei lemnoase prin faptul ca respectivii arbori prezentau fenomene de uscare si de aparitie a putregaiului, constituind un eventual pericol pentru imobilele din vecinatate, totodata intentionându-se ca în primavara anului 2008 sa se replanteze suprafata respectiva cu arbori si arbusti din specii ornamentale.

Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava a cerut Primariei Stulpicani sa urmareasca si sa nu mai permita efectuarea de taieri de arbori de pe domeniul public fara obtinerea în prealabil a tuturor avizelor, aprobarilor si marcarilor necesare de la A.P.M. Suceava si I.T.R.S.V. Suceava.


Intră acum și în grupul de