USV găzduiește reuniunea regională cu tema “Sprijin pentru autoritățile contractante în aplicarea noii legislații în domeniul achizițiilor publice”


Intră acum și în grupul de

În sala Auditorium “Joseph Schmidt” a Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc luni, 5 septembrie a.c., începând cu ora 11.00, reuniunea regională cu tema “Sprijin pentru autoritățile contractante în aplicarea noii legislații în domeniul achizițiilor publice”.

Întâlnirea este organizată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), în colaborare cu Prefectura Suceava și este dedicată reprezentanților din regiunea Nord Est (județele: Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava), mai exact personalului de la nivelul autorităților contractante care răspunde de derularea procedurilor de achiziții publice.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, principala temă abordată în cadrul reuniunii va fi identificarea dificultăților întâmpinate de autoritățile contractante în aplicarea noii legislații în domeniul achizițiilor publice.

 La întâlnire, vor participa Bogdan Pușcaș – președinte ANAP și Bogdan Dobrin- director în cadrul Direcției Reglementare, Coordonare Metodologică şi Suport Operaţional.

Următoarele reuniuni regionale se vor desfășura în orașele Târgoviște, Craiova, Timișoara, Sibiu, Tulcea, Cluj Napoca și București.

universitatea suceava usv

”Reamintim că au trecut trei luni de la intrarea în vigoarea a noului pachet legislativ în materie de achiziții publice. În acest context, instituția noastră doreşte, prin organizarea acestor întâlniri cu caracter interactiv, să identifice dificultățile întâmpinate de autoritățile contractante în aplicarea noii legislații în materie de achiziții publice.

Considerăm că transparența și dialogul cu partenerii și factorii interesați vor asigura întelegerea și aplicarea corectă a noii legislații în domeniul achizițiilor publice”, se arată într-un comunicat al ANAP.


Intră acum și în grupul de