Fotbal : Colonie “viola” la Dinamo- Alexa si alti trei colegi de la Timisoara vor veni la Dinamo


Intră acum și în grupul de

Transferul lui Radu Stefan la Lazio Roma a creat o adevarata nebunie la Dinamo. Oficialii din „Stefan cel Mare” cauta cu disperare înlocuitor, iar principalele tinte de transfer se afla la Poli Timisoara.

Daca patronul Marian Iancu a declarat ca nu mai baga bani în formatie, pâna nu primeste sprijin si din partea Consiliului Local, macar de scos sa îsi scoata. Astfel, boss-ul banatenilor este dispus sa cedeze la Dinamo înca patru jucatori, în frunte cu liderul formatiei, Dan Alexa, dupa ce în urma cu putin timp i-a vândut la Dinamo pe Torje si Mansour.  

Oficialii celor doua cluburi au ajuns deja la un acord verbal pentru unul dintre jucatori, Cristian Scutaru, urmând ca marti, sa aiba loc întâlnirea cu impresarul jucatorului si semnarea actelor de transfer. Suma pe care Dinamo o va plati pentru jucatorul de 21 de ani este de aproximativ 700.000 de euro, iar internationalul de tineret va semna o întelegere valabila pe cinci ani. Scutaru a început fotbalul la CSM Resita, acolo unde a debutat în Liga a II-a la numai 16 ani. În 2004 a ajuns la Jiul Petrosani, iar un an mai târziu a fost achizitionat de Poli Timisoara, însa a evoluat mai multe pentru echipa secunda a clubului.  

Alti doi jucatori legitimati la Poli Timisoara, Srdjan Luchin si Iasmin Latovlevic, ambii de 22 de ani, ar putea ajunge la rândul lor la Dinamo, dupa ce oficialii bucuresteni îi vor achita impresarului comisioanele necesare. „Sa vedem zilele acestea, îi asteptam la discutii, înca nu e nimic clar. Noi avem ultimul cuvânt chiar daca s-au înteles conducerile celor doua cluburi”, a declarat impresarul jucatorilor, Cristea Opria.

Ultimul, dar nu cel din urma, care ar putea face pasul catre Dinamo este Dan Alexa, jucatorul care a mai evoluat de doua ori pâna acum în „Stefan cel Mare”, în perioada 2002-2004 si în returul sezonului 2005-2006. Poli Timisoara l-ar ceda pe mijlocasul defensiv de 28 de ani pentru o suma de peste 500.000 de euro, iar Dinamo i-a în calcul repatrierea acestuia, pentru a avea asigurat compartimentul median în cazul plecarii lui Adrian Ropotan. Mijlocasul la închidere are oferte de transfer din strainatate, fiind dorit de Heerenveen si Werder Bremen, dar si de fosta adversara a „cîinilor” din Cupa UEFA, Elfsborg.


Intră acum și în grupul de