Avionul de agrement pilotat de omul de afaceri Eric Rossmann s-a prabusit in Siminicea


Intră acum și în grupul de

Un avion de agrement s-a prabusit marti înainte de orele prânzului,  pe un teren viran din localitatea suceveana Siminicea, la aproximativ 500 metri de o zona locuita, fiind sesizat imediat serviciul 112, de catre localnici. Avionul era unul particular, de agrement si era pilotat de directorul adjunct al Combinatului de celuloza si hârtie AMBRO SA Suceava, Eric Rossmann, în vârsta de 38 de ani. Aparatul de mici dimensiuni, cu doua locuri este unul de tip Polaris FK 14, avion ultrausor, cu numarul de înmatriculare YR5149 si era proprietatea omului de afaceri francez. Acesta se afla singur la bord, el plecând de la Aeroclubul Suceava pentru a efectua un zbor de antrenament.

Barbatul era nepotul proprietarului grupului francez
„ROSSMANN”, care detine si combinatul „AMBRO”. Eric Rossmann era casatorit cu o suceveanca si avea o fetita de un an.

La fata locului s-a deplasat o comisie de ancheta condusa de Sorin Cimpoieriu.

Persoana care a anuntat serviciul de ambulanta si a vazut accidentul a declarat ca motorul avionului s-a oprit si aeronava s-a prabusit cu vârful în pamânt.

Primarului comunei Siminicea, Gheorghe Halita, a precizat ca nu a avut loc nicio explozie, iar avionul nu este extrem de deteriorat, fiind deformata doar partea din fata a acestuia.

Localitatea Siminicea este situata la aproximativ 3 km de orasul Salcea, unde se afla Aeroportul „Stefan cel Mare” Suceava. Directorul acestuia, Dan Asmarandei a spus ca tânarul pilot detinea brevet din luna august anul trecut si nu avea prea multa experienta de zbor, mai exact 60 de ore. Acesta a mai afirmat ca, desi vremea nu era foarte buna, nu crede ca aceasta a fost cauza care a dus la  comiterea accidentului.

Potrivit directorului general al Autoritatii Aeronautice Civile, Florea Geica, pilotul a depus planul de zbor în jurul orei 9.00, iar aparatul s-a prabusit, potrivit informatiilor pe care le-a primit de la Politie, în jurul orei 10.00.

Tânarul om de afaceri francez a efectuat marti dimineata, un prim zbor dupa care s-a întors pe aeroport apoi a pornit într-un al doilea zbor, care i-a fost fatal.

La solicitarea primarului localitatii Siminicea, la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU „Bucovina” Suceava, inclusiv de la descarcerare pentru a scoate trupul pilotului dintre fiarele contorsionate. Trupul barbatului a fost dus la morga Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

În urma cercetarilor, specialistii ISU Suceava au exclus variantele producerii unei  explozii sau a unui incendiu.


Intră acum și în grupul de