Centru de Epilepsie “Est-Carpatic”, înființat la SJU Suceava în prima parte a anului viitor


Intră acum și în grupul de

Un Centru de Epilepsie “Est-Carpatic” pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu această boală ar urma să fie înfiinţat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în prima parte a anului 2017.

spital flutur rambu ietcu ardeleanu balan scripcaru alice niculica crap (5)

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că proiectul privind înfiinţarea unui Centru de Epilepsie în spitalul sucevean a fost iniţiat de medicul Ana Miron, care lucrează deja  la SJU Suceava de la începutul acestei luni, în baza unui contract de prestări servicii.

Rîmbu a spus că în perioada următoare va fi stabilită politica acestui proiect, va fi realizată documentaţia necesară, precum şi dotarea cu aparatură şi echipamente , pentru ca, în prima parte a anului 2017, Centrul de Epilepsie să devină funcţional.

“Oricât am vrea noi să-l facem mai repede, procedurile de achiziţie a aparaturii nu sunt simple şi durează câteva luni”, a precizat Rîmbu.

Managerul SJU Suceava a spus că centrul de epilepsie are nevoie de echipament tehnic special, respectiv de facilităţi de monitorizare video EEG (electroencefalograma) şi de acces la RMN, iar personalul medical ar urma să aibă în componenţă un medic epileptolog pediatru şi adult, medic radiolog şi medic neurochirurg, precum şi asistenţi medicali licenţiaţi.

El a subliniat că un astfel de centru va avea adresabilitate peste perimetrul judeţului Suceava, vizează atât judeţele vecine, cât şi ţările vecine, mai ales că nu sunt multe asemenea centre în ţară.

Iniţiatorul acestui proiect este medicul Ana Miron, ce a studiat Medicina la Chişinău şi a obţinut titlul de pediatru şi neurolog pediatru în Republica Moldova şi în România, având şi specializări în EEG, neonatologie, neuro-dezvoltare, boli neuromusculare şi farmacoterapie a epilepsiei dobândite în cadrul cursurilor urmate în Franţa şi Elveţia, precum şi specializare în epileptologie. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de