FOTO Țigări de contrabandă în valoare de 85.000 de lei, găsite de polițiști într-un autoturism abandonat la Brodina

 Polițiștii din Vicovu de Sus au descoperit într-un autourism abandonat pe raza comunei Brodina țigări de contrabandă în valoare de aproape 85.000 de lei.

tigari contrabanda, autoturism abandonat la Brodina (2)

 

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene, în noaptea de luni spre marți, în baza datelor şi informaţiilor deţinute, poliţiştii Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au organizat o acţiune de prevenire şi combatere a contrabandei cu ţigarete.

Atfel, marți în jurul orei 00.45, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a identificat abandonat pe un drum ce  face accesul către mai multe parcele de pășune de pe raza comunei Brodina, la o distanță de aproximativ 350 m față de DJ 176C, un autoturism, în interiorul căruia se aflau mai multe colete suspecte. În urma inventarierii, polițiștii au constatat faptul că, în autoturism se aflau 8.490 pachete cu țigări (169.800 bucăţi ţigarete), de diferite mărci, fără banderole fiscale.

tigari contrabanda, autoturism abandonat la Brodina (1)

”Țigările în valoare de 84.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de circa 2.500 euro a fost indisponibilizat la sediul poliției.Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, plăcuțele cu numărul de înmatriculare al mașinii figurează ca fiind atribuite unui alt autoturism”, arată sursa citată.

tigari contrabanda, autoturism abandonat la Brodina (3)

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea conducătorului auto și a persoanelor implicate în comiterea faptei,  se mai precizează în comunicatul IPJ Suceava.