Tupeu lovit de ghinion: Un bărbat din Pătrăuți a fost prins la volan, două zile la rând, deși nu avea permis de conducere

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din comuna suceveană Pătrăuți a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, după ce a fost prins băut și fără permis, la volanul unei mașini cu numere false, la numai o zi după ce polițiștii îl depistaseră în trafic conducând fără permis, ocazie cu care îi întocmiseră un dosar penal și îi ridicaseră plăcuțele de înmatriculare pentru lipsa asigurării RCA.

Potrivit Poliției Județene, miercuri după-amiază, o patrulă din cadrul Postului de poliție Mitocu Dragomirnei a oprit pentru control pe raza satului Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Pătrăuți, care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizorii diferite.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, plăcuța cu numărul de înmatriculare provizoriu montată în partea din față aparține unui alt autoturism și este expirată din data de 14 ianuarie 2013,  iar plăcuța cu numărul de înmatriculare provizoriu montată în partea din spate, aparține unui alt autoturism și este expirată din data de 20 mai 2016.

retinere arestare

”Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, precizează sursa citată.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, marți bărbatul a mai fost identificat în trafic și oprit de o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, care i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului au fost ridicate pentru lipsa asigurării RCA.

Poliția Județeană mai precizează că în cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 29 de ani fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la în cursul zilei de joi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.