Concentratele produse la mina din Mănăila, vândute în Elveția

Vast Resources, compania care administrează mina de la Mănăila, județul Suceava, a semnat la începutul lunii septembrie un acord important cu una dintre cele mai mari companii de comerț a metalelor neferoase din lume.


Intră acum și în grupul de

Vast Resources, compania care administrează mina de la Mănăila din județul Suceava, anunță că a semnat la începutul lunii septembrie un acord important cu una dintre cele mai mari companii de comerț a metalelor neferoase din lume.

Într-un comunicat de presă, firma britanică arată că a semnat în această lună un acord pe termen lung cu Transmine Trading pentru vânzarea concentratelor produse în mina din Mănăila.

”Astfel, una dintre cele mai longevive compaii de comerț cu metale neferoase din lume va achiziționa începând din luna septembrie concentratele de minereu produse la această mină”, precizează sursa citată.

În comunicat se menționează că acordul dintre cele două companii a fost semnat pentru perioada septembrie 2016 – decembrie 2017 și că acesta vine ca o confirmare a creșterii calității minereului extras din cariera suceveană, care în luna august a atins procentul de puritate de 20%, pentru concentratul de cupru.

”Astfel, în prima lună a colaborării, Vast Resources va vinde către noul partener 430 tone de concentrat de cupru”, arată sursa citată.

 

Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)
Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)

Potrivit lui Andrew Prelea, președinte și director Executiv al Vast Resources România, Îmbunătățirile semnificative pe care experții companiei le-au adus procesului de separare a concentratelor de cupru și zinc au rezultate din ce în ce mai bune.

”Ne bucurăm că un jucător de talie mondială precum Transmine Trading apreziază calitatea produsului nostru și a ales să ne fie partener,” a declarat Andrew Prelea.

Mina de la Mănăila este în plin proces de dezvoltare, care urmărește atât îmbunătățirea calității minereului extras, cât și modernizarea tehnologiei de prelucrare utilizate. În prezent, Vast Resources a început implementarea celei de a doua faze a lucrărilor de optimizare, care presupune punerea în funcțiune a unei noi linii de flotație, dedicată separării zincului. Acesta este un nou pas înainte pe care compania îl face, întrucât noua stație de flotație îi va permite să producă două tipuri vandabile de concentrat și astfel, să își maximizeze veniturile provenite din aceste operațiuni. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de