Studenţi, lectori şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai mediului academic participă la a VIII-a ediţie a Şcolii de Vară AFER organizată la USV


Intră acum și în grupul de

Cea de a VIII-a ediţie a Şcolii de Vară AFER, cu tema “ E.U. pentru tine şi regiunea ta”, la care participă studenţi din centre universitare din România, lectori, personalităţi ale mediului de afaceri şi ale mediului academic, a  debutat,  marţi, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

usv

Potrivit unui comunicat de presă al USV Suceava, prof. univ. dr. Carmen Năstase, decanul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul USV a transmis în cadrul festivităţii de deschidere salutul de bun venit oaspeților și a mulțumit Asociației Facultăților de Economie din România (AFER) pentru încrederea acordată universității sucevene de a organiza la Suceava pentru a treia oară acest eveniment.

Decanul FSEAP a prezentat rezultatele edițiilor precedente și obiectivele Școlii de Vară 2016, a explicat motivele și avantajele organizării unor astfel de evenimente, care atrag  participarea studenților de elită, premiați la olimpiade naționale/internaționale sau la alte concursuri studențești.

La rândul său,  prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector al USV,  a salutat prezența oaspeților și a asigurat studenții participanți de sprijinul profesorilor şi cercetătorilor din România.

Prelipcean şi-a exprimat convingerea că “USV se va situa printre universitățile antreprenoriale care va implica intensiv un număr cât mai mare de studenți, masteranzi și doctoranzi în lansarea de proiecte și planuri de afaceri fiabile, menite să stimuleze creativitatea și inovarea şi care să-i ajute, ulterior, în activitatea antreprenorială și, implicit, să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Est a României”.

Prezent la cea de a VIII-a ediţie a Şcolii de Vară AFER,  profesorul univ. dr. Victor Manole de la Academia de Studii Economice București  a apreciat “paleta largă de activități” în care vor fi angrenaţi studenţii participanţi, manifestându-și convingerea că aceştia vor dobândi „un plus de cunoaștere şi vor lega noi prietenii și colaborări în plan științific, cultural și personal”.

El a subliniat rolul “binomului profesor-student” în actualizarea și adaptarea curriculei universitare la cerințele și necesitățile pieței muncii, subliniind că, în acest context, stagiile de practică ar trebui să dețină un rol tot mai important.

Directorul executiv AFER, Radu Petrariu şi-a exprimat speranța că “învățământul economic superior din țara noastră va reuși să dobândească o mai mare credibilitate în raport cu concurența tot mai puternică manifestată în spațiul european”.

Petrariu a vorbit şi despre efectele reformei prin care trece învațământul superior din România, dar şi despre masiva implicare a acestuia în implementarea obiectivelor Strategie Europa 2020.

La festivitatea de deschiderea Școlii de Vară au mai participat preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie,  juristul Lucian Gheorghiu, directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, preşedintele CECCAR –filiala Suceava, economist Luminița Chihai, precum şi consilierul local sucevean, Angela Zarojanu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de