Un sofer a lasat 80 de case pe intuneric in Putna dupa ce a rupt un stalp cu camionul


Intră acum și în grupul de

Un tânar camionagiu a derapat pe zapada si s-a izbit într-un stâlp electric lasând 80 de locuinte din Putna fara curent electric. Potrivit IPJ Suceava, marti la ora 09.10, pe D.N. 2 H, în interiorul localitatii Putna, J. PETRU, în vârsta de 21 ani, din comuna Putna, posesor al permisului de conducere categoriile ,,BE  si CE” din anul 2005, în timp ce conducea autoutilitara marca ,,MAN”, a frânat pentru reducerea vitezei pe un drum acoperit cu zapada, a derapat si a intrat într-un stâlp de electricitate de pe partea dreapta a drumului, care s-a rupt.

La fata locului a sosit o echipa a E-ON Moldova, care a trebuit sa întrerupa curentul electric, 80 de locuinte ramânând fara energie electrica. Miercuri echipa de interventie a lucrat la înlocuirea stâlpului.

Potrivit IPJ Suceava, soferul nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice si a fost sanctionat contraventional conform art. 101, alin. 1, pct. 9 din O.U.G. 195/02.

Pe de alta parte se pare ca soferul a fost sanctionat conform unor prevederi ce nu se regasesc în ordonanta mentionata. „Cum poate cineva sa fie sanctionat contraventional conform art.101, alin 1, pct. 9 când asa ceva nu se regaseste în O.U.G. 195/2002. Iata ce spune ordonanta:

Art. 101. – (1) Permisul de conducere se anuleaza de catre seful inspectoratului judetean de politie, Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al directiei politiei specializate din Inspectoratul General al Politiei Române pe a carei raza de competenta a fost comisa fapta, în cazul în care titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva:
a) pentru infractiunile care au avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane ori de distrugere a unuia sau mai multor vehicule, savârsite ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
b) pentru infractiunile prevazute la art. 77, art. 78 alin. (2) si la art. 79 alin. (1), (3) si (4);
c) pentru infractiunile prevazute la art. 81 alin. (1);
d) În cazul aplicarii pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule.

În aceste conditii cetateanul vinovat de distrugere scapa basma curata în urma contestarii procesului verbal conform art.105 alin(1) din O.U.G.195/2002.”


Intră acum și în grupul de