PDL Suceava il lasa pe consilierul judetean Adrian Artene, presedinte al PD Falticeni, fara sprijinul politic al unui partid neinfiintat


Intră acum și în grupul de

Consilierul judetean sucevean Adrian Artene, presedinte al PD Falticeni va ramâne fara sprijin politic, a anuntat PDL Suceava, si va pune în discutie în sedinta BPJ de vineri excluderea acestuia din partid, motivul fiind faptul ca acesta ar fi votat pentru reducerea sumelor alocate pentru zona Falticeni. Potrivit deputatului Romica Andreica(PLD) si vicepresedintelui CJ Suceava, Eugen Uricec (PD), Adrian Artene ar fi solicitat miercuri, în comisia de buget finante a CJ Suceava, „taierea unor sume considerabile alocate zonei pe care o reprezinta, zona Falticeni”. Astfel, cei doi spun ca la solicitarea lui Adrian Artene, bugetul alocat municipiului Falticeni a fost diminuat cu suma de 1 miliard de lei vechi, iar a comunei Râsca cu 1,5 miliarde lei vechi.

PDL Suceava considera ca prin aceasta initiativa, Adrian Artene nu-i mai poate reprezenta pe cetatenii din municipiul si zona  Falticeni, care i-au dat votul.

Adrian Artene a fost ales consilier judetean în vara anului 2004 pe listele PSD, iar la sfârsitul aceluiasi an s-a înscris în PD. Acesta a fost desemnat presedinte al PD Falticeni în toamna anului 2007.

Pe de alta parte, vicepresedintele CJ Suceava, fost presedinte al PD Suceava, Eugen Constantin Uricec, a recunoscut ca Adrian Artene ar trebui exclus din PD pentru ca, legal, PDL nu s-a înfiintat. Acesta a mentionat ca este posibil sa se întruneasca Biroul Permanent Judetean al PD, care face parte din Biroul judetean largit al PDL Suceava si sa decida excluderea lui Adrian Artene din partid.

Si, senatorul PD de Suceava, Constantin Gheorghe, a declarat într-o conferinta de presa ca Adrian Artene i-ar fi spus ca doreste sa continue programul Aliantei D.A. si ca în PDL nu poate sa o faca. 


Intră acum și în grupul de