Cristina Iordachel mai sta doua saptamani la sefia CAS


Intră acum și în grupul de

Dupa ce initial s-a anuntat ca prin intrarea în vigoare a noilor indicatori de performanta generali si specifici, începând de marti, înceteaza mandatele Presedintilor Directori Generali ai caselor de asigurari de sanatate din toata tara, conducerea fiind preluata, cu delegatie, de unul din directorii executivi, pâna la organizarea concursului care va avea loc în partea a doua a lunii februarie, s-a revenit cu o noua precizare.

Astfel printr-o adresa a Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, emisa ca urmare a unor solicitari venite din partea caselor de asigurari de sanatate referitor la punerea în aplicare a Ordinului Presedintelui CNAS privind încetarea mandatelor presedintilor directori generali, se mentioneaza ca pe perioada preavizului de 15 zile lucratoare acordat potrivit reglementarilor legale, presedintii directori generali îsi vor pastra nemodificata functia cu toate prerogativele ce decurg din aceasta, inclusiv dreptul de semnatura asupra documentelor institutiei si au obligatia de a finaliza procesul de predare a bunurilor, lucrarilor si documentelor gestionate catre persoana nominalizata prin Ordinul Presedintelui CNAS.  

În aceste conditii, de la data de 18 februarie la CAS Suceava conducerea va fi asigurata cu delegatie de catre directorul executiv economic, Michaela Pelepco, pâna la organizarea concursului. „Prin urmare, nu vor exista disfunctionalitati în activitatea CAS Suceava, noi având deja încheiate contracte cu furnizorii pentru lunile februarie si martie. În ceea ce priveste eliberarea medicamentelor compensate si gratuite vor exista fonduri suficiente pentru a acoperi cererea. În concluzie, nu exista nici un motiv de îngrijorare din partea asiguratilor si-i rugam pe acestia sa nu aglomereze cabinetele medicilor de familie, sa respecte în continuare programarile pe care medicul le-a facut deoarece am alocat toate fondurile necesare pentru eliberarea medicamentelor. Fondurile alocate initial pentru medicamente în luna februarie sunt egale cu cele alocate initial pe luna ianuarie, de 2.918.851 lei -29 miliarde lei vechi, cu precizarea ca pe parcursul lunii vor fi facute suplimentari în functie de solicitarile asiguratilor. În luna ianuarie suma finala alocata, dupa suplimentari, a ajuns la 4.278.163 lei -42,7 miliarde lei vechi ”, a declarat presedintele director general al CAS Suceava, dr. Cristina Iordachel.


Intră acum și în grupul de