Tinerii care au solicitat Primariei Suceava locuinte, nu s-au inghesuit sa actualizeze dosarele depuse


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat joi, în cadrul unei conferinte ca doar o parte dintre tinerii care au solicitat Primariei Suceava sa le repartizeze un apartament ANL au ramas în cursa de obtinere a unei astfel de locuinte luna viitoare. La sediul municipalitatii au fost depuse initial 1.200 de dosare cu cereri pentru obtinerea unei astfel de locuinte, însa, pâna joi, ultima zi din luna ianuarie- termen limita de actualizare a dosarelor, doar 300 de titulari au îndeplinit aceasta conditie.

Seful executivului local sucevean, a mentionat ca actualizarea acestor dosare este necesara în contextul în care, în luna noiembrie 2007, criteriile de stabilire a punctajului în vederea obtinerii unei locuinte ANL au fost modificate. Acesta a mai precizat ca, din dosarele actualizate, cel mai mare punctaj obtinut este de 60 de puncte, iar cele mai mici oscileaza între 30 si 32 de puncte. „Cele mai multe dosare au acumulat între 45 si 53 de puncte”, a declarat primarul de Suceava, Ion Lungu.
Acesta a mai atras atentia ca tinerii solicitanti care au împlinit deja 36 de ani sau vor împlini aceasta vârsta pâna la data repartizarii locuintelor nu vor mai putea beneficia de o locuinta ANL.

O prima repartitie ar putea avea loc în luna martie a acestui an, fiind vorba despre 72 de locuinte din ansamblul Privighetorii, din cartierul Burdujeni, o parte dintre acestea fiind la mansarda.
Ion Lungu a mai spus ca în acest an, a început construirea a 80 de apartamente ANL în zona Metro, Primaria Suceava având deja aprobarea pentru ridicarea a înca 80 de astfel de locuinte, în aceeasi zona, lucrari care vor începe, cel mai probabil tot în 2008.

Tinerii care nu si-au actualizat dosarele pâna joi pot sa o faca de acum înainte pentru viitoarele apartamente din zona Metro. „Vom mai construi 160 de locuinte în zona Metro pentru a mai acoperi din nevoi” a afirmat Ion Lungu. 


Intră acum și în grupul de