De ziua lor, pompierii suceveni au intervenit la stingerea a opt incendii


Intră acum și în grupul de

De Ziua Pompierilor din România, salvatorii suceveni au avut 27 de intervenţii în domeniul situaţiilor de urgenţă: 16 misiuni de acordare a primului ajutor medical calificat, opt incendii, două accidente rutiere şi o misiune de monitorizare.

incendiu vegetatie (7)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, din cele opt incendii, unul a fost la un depozit de furaje de la o gospodărie din localitatea Hârtop, unde din cauza jocului cu focul a unor copii, au ars circa 2.500 de kilograme de fân. Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu voluntarii din localitate, au localizat şi lichidat incendiul şi au înlăturat pericolul.

Celelalte șapte incendii, au fost la vegetaţie uscată, şi s-au produs în localităţile Poiana Mărului, Negrileasa, Climăuţi, Gulia, Vicovu de Sus, Fălticeni şi Suceava. A ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă totală de aproximativ 5 hectare, dar şi deşeuri lemnoase (la Negrileasa), pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, acest incendiu punând în pericol o gospodărie şi fondul forestier din apropiere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat.

”Pompierii salvatori, alături de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, şi-au făcut datoria şi au lichidat flăcările, înainte ca acestea să producă pagube sau să pună în pericol viaţa cetăţenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de