Lungu: Astăzi are loc Adunarea Creditorilor de la Termica și sperăm să aprobe vânzarea către Primărie a bunurilor pe care le dorim


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu sustine o conferinta de presa.

ion lungu (1)

LIVE TEXT:

”Astăzi are loc  Adunarea Creditorilor de la Termica si speram sa aprobe vanzarea catre Primarie a bunurilor pe care le dorim. Avem propria noastra evaluare si nu dam mai multi bani decat am aprobat in CL, indiferent de consecinte. E un serviciu de interes public si speram sa fie de acord.

Dupa 30 de ani de folosinta, evaluatorii considera ca s-au uzat doar in proportie de 7 %. Eu inca judec optimist. Razboiul declaratiilor prin presa nu rezolva problema.

Nu stiu ce strategie au cei de acolo, sa traiasca inca multi ani pe langa Primarie, dar pretul nostru cred ca e unul corect. Mai multi bani Primaria nu da.

M-am tot saturat sa o fac pe pompierul de la o zi la alta, cu cei de la Termica, Bioenergy si Thermonet.

La Mediu nu putem indeplini conditiile pentru a avea PUG. Noi avem propus spatiu verde, dar jumatate din el e la Romsilva.

Identificarea unei variante pentru un nou pod peste raul Suceava ne preocupa mult in perioada asta. Am gasit o noua varianta pe langa sere.

Imi doresc ca in cel mai scurt timp sa stim unde va fi locatia. Vreau ca pana la finele anului datele tehnice sa fie gata si de la anul sa intre la finantare.

Sunt fericit de ce se intampla la echipa de fotbal. Faptul ca se joaca un fotbal placut. Voi reveni la ideea montarii unei nocturne pe Areni.

Sper sa nu ne imbatam cu apa chioara, dar daca lucrurile merg in directia asta, putem spera la promovoare.

Eu nu cred ca se va opri apa calda. E doar un razboi surd prin presa. Comunicatele de presa nu rezolva problema. Sa vad cine are curajul sa opreasca apa.

E un razboi al orgoliilor. Nu cred ca se opreste apa calda. Lucrurile astea nu duc la nimic bun. E doar panica in rândul populatiei. Asta va duce la mai multe debransari.

Vom merge si ne vom judeca cu cei de la Termica daca nu ajungem la o intelegere. E totusi un serviciu de interes public. Cred in legea care spune foarte clar.

Eu raman optimist ca vom avea apa calda si caldura si ca razboiul acesta surd prin presa nu va rezolva situatia.”


Intră acum și în grupul de