Strada Nicolae Bălcescu din centrul Sucevei va fi blocată, joi, de protestul transportatorilor

Strada Nicolae Bălcescu din centrul municipiului Suceava va fi blocată, joi, timp de patru ore, de transportatorii care vor protesta împotriva majorării prețului la asigurările RCA.

trafic, ploaie, sens giratoriu, masini, centru (11)

Protestul transportatorilor va începe la ora 8.00, când 80 de camioane vor pleca de pe șoseaua de centură a municipiului Suceava și vor ajunge pe strada Nicolae Bălcescu din centrul orașului pe care o vor  bloca până la ora 12.30.

Protestatarii solicită ca tarifele RCA să fie înghețate la nivelul din 2014, dar și demisia președintelui ASF, Mișu Negrițoiu.

Totodată, între orele 11-15, o sută de persoane vor protesta în fața Palatului Administrativ din Suceava.

Reprezentantul UNTRR pentru județele Suceava, Bacău și Neamț, Daniela Neamțu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că transportatorii suceveni vor protesta, joi, întrucât solicitările lor nu au fost încă soluționate și că nu se mai poate continua cu tarifele actuale ale RCA.

Ea a arătat că în județul Suceava funcționează 1.538 de firme de transport, din care 1.448 de firme de transport marfă și 90 de firme de transport persoane.

neamtu-daniela

„Suntem județul cu foarte multe firme de transport din țară”, a spus Neamțu care a menționat că această activitate este „un pilon important în economia județului”.

Daniela Neamț crede că majoritarea nejustificată a polițelor RCA are ca scop falimentarea firmelor de transport din România.

Ea a precizat că dacă în 2012 prețul poliției pentru un camion era de 300 de euro, în 2013 a ajuns la 700 de euro, în 2014 la 1000 de euro, iar la finalul anului 2015 la 3.500 de euro ca acum să fie de 5000 de euro pentru clasa B0.

„Creșterea din ultimul an nu se justifică”, a spus Neamțu care a menționat că transportatorii solicită înghețarea tarifelor la nivelul anului 2014.

Un alt reprezentant al transportatorilor suceveni care deține o firmă ce efectuează transporturi atât în UE cât și în estul Europei și Asia a arătat că tarifele RCA majorate nejustificat duc la pierderi foarte mari pentru firmele de transport și că se riscă închiderea acestora și a arătat că nu este de dorit să se ajungă ca și în cazul mașinilor înmatriculate în Bulgaria ca firmele de transport românești să se înregsitreze în alte țări din UE care au o legislație mai favorabilă. (N.B.)