Fotbal : Mutu: „Sper ca Romania sa explodeze la Euro 2008”


Intră acum și în grupul de

Mai sunt 128 de zile pâna la Campionatul European de fotbal din Austria si Elvetia. 128 de zile pâna când Mutu & Co vor avea ocazia sa uimeasca Europa, dar, mai ales, sa ne scoata pe noi, românii, în strada. Dar ce spune Mutu? Crede el ca România poate ajunge în semifinalele EURO 2008 asa cum au prezis multi „specialisti” din lumea fotbalului?

Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor, atacantul Fiorentinei a declarat ca România „va avea un parcurs extrem de greu si eu zic ca daca am iesi din grupa ar fi o performanta extraordinara”. Daca ne uitam ca din Grupa C mai fac parte Olanda, Italia si Franta, în calitate de suporteri putem spune ca ne multumim si sa trecem de grupe, iar Mutu crede ca aceasta performanta este la doar un pas distanta. „Eu sper si îmi doresc ca întreaga echipa nationala a României sa explodeze la acest campionat European. Putem învinge Olanda, fara nici o discutie. I-am mai batut si îi cunoastem foarte bine”, a spus Mutu.  
Cheia succeseului la Euro o va reprezenta tactica, iar aceasta va fi stabilita în totalitate de Piturca, fara a fi nevoie si de sfatul liderilor formatiei. „Piturca întotdeauna a selectionat jucatorii cei mai buni si cei mai în forma. Nu cred ca ar trebui ca eu si Chivu sa fim consultati asupra selectiei sau tacticii. Nu ar fi normal acest lucru. Lotul nationalei noastre e unul deja omogenizat, iar Piturca stie cel mai bine ce are de facut. Exercitiul tactic e indispensabil unei echipe disciplinate. Eu zic ca toti jucatorii trebuie sa respecte tactica impusa de antrenor si cred ca pe parcursul unei partide fotbalistii care au mai multa fantezie vor avea ocazia de a demonstra acest lucru. În anumite momente, în teren intervin situatii pe care antrenorul nu le-a prevazut la antrenamente sau nu le poate oferi în timpul antrenamentelor, si atunci intervine fantezia omului din teren”, a declarat Mutu, pentru Gazeta Sporturilor.

În final, atacantul nationalei le-a transmis suporterilor „sa aiba încredere ca tot ceea ce am facut pâna acum si ce vom încerca sa facem de acum încolo e doar pentru ei”. 


Intră acum și în grupul de