Fotbal : Cupa Africii pe Natiuni: Tunisia si Angola, ultimele echipe calificate in sferturile de finala


Intră acum și în grupul de

Ambele cu patru puncte dupa primele doua partide din Grupa D a Cupei Africii pe Natiuni, Tunisia si Angola aveau nevoie de un egal pentru obtinerea biletelor spre sferturile de finala. Din pacate pentru celelalte doua combatante din grupa, Senegal si Africa de Sud – ambele cu un punct dupa primele doua etape -, tunisienii si angolezii au jucat partida decisiva împreuna.  
Într-un meci amintind de celebrul Suedia – Danemarca de la Euro 2004, cele doua natiuni africane au fost pentru 90 de minute prietene, practicând un meci putin spus suspect. În urma unei partide în care ambele echipe fie nu au putut mai mult fie nu au vrut, Tunisia si Angola au obtinut mult-dorita calificare în sferturile Cupei Africii.

În cealalta partida a serii, Senegalul si Africa de Sud au remizat si ele, scor 1-1 (goluri Camara, 37 / van Heerden, 13), dupa un meci însa cu totul si cu totul diferit fata de întâlnirea tunisiano-angoleza. Dar acesta este fotbalul si astfel de prietenii la limita imoralitatii se vad atât în grupele Ligii Campionilor, cât si în cele ale Cupei UEFA sau ale competitiilor inter-tari.


Intră acum și în grupul de