„Schi in Romania!”


Intră acum și în grupul de

Guvernul a adoptat în ultima sedinta, o Ordonanta privind modificarea si completarea Legii nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare a turismului „Schi în România”.

Noile reglementari dau posibilitatea autoritatilor administratiei publice locale sa scoata din fondul forestier national terenuri pentru amenajarea de pârtii de schi cu toate facilitatile aferente specifice, fara plata taxei pentru scoatere definitiva din fondul forestier national, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Toate lucrarile realizate în cadrul programului „Schi în România” vor fi declarate de utilitate publica, iar scoaterea din fondul forestier national se va realiza numai prin compensare cu terenuri echivalente, conform reglementarilor silvice în vigoare.

„Prin promovarea acestui act normativ, dorim sa sprijinim în mod direct autoritatile publice locale interesate de amenajarea pârtiilor de schi si de obtinerea facilitatilor pentru dezvoltarea sporturilor de iarna. La ora actuala, se constata un mare interes pentru dezvoltarea domeniului schiabil din România, mai ales ca exista posibilitatea accesarii, în acest scop, de fonduri europene. Am convingerea ca dezvoltarea activitatilor turistice de iarna reprezinta o sansa mare pentru România de a se pozitiona pe harta Europei ca destinatie atractiva pentru iubitorii sporturilor de iarna” – declara Lucia Morariu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.


Intră acum și în grupul de