Incendii la Ciumârna și Capu Codrului din cauza fumatului în locuri nepermise


Intră acum și în grupul de

Două gospodării din localitățile sucevene Capu Codrului și Ciumârna au luat foc din cauza fumatului în locuri nepermise.

pompieri-incendiu-capu-codrului

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au intervenit joi după-amiază cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Capu Codrului.
”La sosirea echipajelor, ardea o casă de locuit, construită din lemn, existând pericolul de propagare la gospodăriile învecinate”, a declarat Găleată, precizând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 15:46, a fost lichidat la ora 17:30.
Locuinţa a ars în incendiu pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi, fiind distruse obiecte de mobilier, electrocasnice, documente personale şi alte bunuri.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava
”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodăriile învecinate”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Fumatul în locuri nepermise a provocat un incendiu și la o gospodărie nelocuită din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei.

Alin Găleată a declarat că pentru stingerea flăcărilor au intervenit cu patru autospeciale
militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Moldoviţei.
”La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit şi o anexă, construcţii din lemn, cu învelitoare din tablă, şi exista pericolul de propagare la vecinătăţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, arătând că incendiul, anunțat prin 112, la ora 1:39, a fost lichidat la ora 5:05.
În incendiu au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 72 de metri pătraţi şi anexa pe 16 metri pătraţi.

Nici în acest caz nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcţiile învecinate.


Intră acum și în grupul de