Studiu: Sucevenii sunt tot mai interesaţi de achiziţionarea unor camere de supraveghere în condițiile în care în Suceava se produc, zilnic, în medie 24 de infracțiuni


Intră acum și în grupul de

Sucevenii sunt tot mai interesați de achiziționare unor camere de supraveghere pentru a se proteja de furturile din locuințe, potrivit unui studiu realizat de Comenzi.ro.

FOTO: www.mirror.co.uk
FOTO: www.mirror.co.uk

Astfel, magazinul online Comenzi.ro a realizat o cercetare de piaţă cu privire la nivelul de siguranţă din Suceava cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, Poliţia Română şi motorul de căutare Google în perioada 2013-2016.

Au fost analizate informaţii precum rată infracţionalităţii în Suceava sau numărul de infracţiuni semnalate în fiecare zi.

De asemenea, studiul a scos în evident şi gradul de interes al locuitorilor din Suceava pentru sistemele de supraveghere a locuinţei.

 

Potrivit sursei citate, în judeţul Suceava, în 2014 s-a înregistrat o creştere semnificativă a infracţiunilor în comparaţie cu anul anterior.

 

Astfel, iese la iveală faptul că numărul delictelor s-a majorat cu 16,70% în decurs de 12 luni, în ciuda măsurilor de prevenire luate de autorităţile locale.

Pentru a analiza în detaliu fenomenul şi pentru a trage un semnal de alarmă în acest sens, specialiştii magazinului online Comenzi.ro scot în evident faptul că în Suceava au loc, în medie, 24 de infracţiuni în fiecare zi.

 

De asemenea, relevant pentru situaţia generală este şi rată infracţionalităţii înregistrată în Suceava. Din acest punct de vedere, în anul 2014 au fost sesizate 1,493 de infracţiuni la 100.000 de locuitori, în creştere cu 16,82% faţă de 2013.

camera supraveghere

Comparând numărul de locuinţe existente în Suceava cu numărul de infracţiuni semnalate, reiese că anul trecut s-au înregistrat 9 infracţiuni la fiecare 100.000 de locuinţe. De aceea, sucevenii sunt tot mai interesaţi de achiziţionarea unor camere de supraveghere. Acest lucru se reflectă în mod direct în volumul de căutări înregistrat pe internet în ultimul an pentru diferite sisteme de supraveghere. Studiul Comenzi.ro relevă o creştere de 5,71% din acest punct de vedere.

 

„Oamenii se informează despre avantajele oferite de aceste aparate şi conştientizează cât de importante sunt ele pentru siguranţă locuinţelor”, a declarat Dan Albu, Manager al magazinului online Comenzi.ro.


Intră acum și în grupul de