Atelierul de pictură „Un cerc de prieteni – desenăm împreună” are loc sâmbătă, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei găzduiește sâmbătă, 17 septembrie 2016, la Muzeul de Istorie, un atelier de pictură cu titlul „Un cerc de prieteni – desenăm împreună”, având ca tematică de lucru ”La granițe, ne dezvoltăm împreună!”.

FOTO: www.curspictura.ro
FOTO: www.curspictura.ro

Evenimentul va fi organizat în cadrul manifestărilor care vor marca „Ziua Cooperării Europene”, aflată în acest an, la a cincea ediție.

În cadrul acestei acțiuni locale, 15 copii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, înzestrați cu aptitudini artistice, vor ilustra în culori, simbolurile, valorile și principiile Uniunii Europene.

Activitatea interactivă va stimula observația, capacitatea de analiză și de creativitate a copiilor, precum și munca în echipă, urmărind ca timpul petrecut în muzeu să fie o experiență plăcută și atractivă.

Muzeul Bucovinei va prezenta tinerilor artiști, materialul video pus la dispoziție de www.ecday.eu – videoclip, care subliniază modul în care, ideile de cooperare comune se pot transforma în beneficii comune. Vor fi ilustrate de tinerii artiști noțiunile de: uniune, european, vecini, vecinătate, cooperare, granițe comune, beneficii comune, etc.
”Organizatorii doresc ca acest eveniment să fie încă o treaptă în formarea viitorului cetățean european”, au precizat reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Atelierul de pictură se va realiza sub supravegherea personalului specializat al Biroului de Artă al Muzeului Bucovinei şi cu ajutorul prof. Camelia Rusu Sadovei.


Intră acum și în grupul de