Edilul sef sucevean si cel falticenean vor candida pentru un nou mandat… dar pentru PD-L


Intră acum și în grupul de

Primarul de Suceava, Ion Lungu si cel de Falticeni, Vasile Tofan au anuntat, duminica, în cadrul unei conferinte de presa, la care au participat presedintele organizatiei judetene Suceava a PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan si cel de Botosani, Catalin Flutur, ca vor candida pentru un nou mandat, însa din partea PD-L.
Acestia au afirmat ca, vor în felul acesta sa continue proiectul comun început în 2004 alaturi de senatorul Gheorghe Flutur, care în momentul de fata este presedinte al organizatiei judetene PD-L Suceava. Ion Lungu este presedintele organizatiei judetene PNL Suceava iar Vasile Tofan este vicepresedinte al aceleiasi organizatii.

Trebuie mentionat ca Ion Lungu a declarat ca nu vrea sa demisioneze din PNL si ca este simpatizant al PDL si ca nu vrea sa aduca prejudicii PNL. Ion Lungu a mai spus ca înca mai crede în proiectul politic al lui Gheorghe Flutur si ca revine în vechea echipa din 2004. „Oamenii conteaza mai mult decât orice sigla de partid”, a spus Lungu, nereusind însa sa explice de ce nu a facut pasul spre PSD, PNG sau PC.

La rândul sau presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în aceeasi conferinta de presa ca „în aceasta zi s-a dat startul pentru câstigarea alegerilor locale de PD-L în judetele Moldovei”. Acesta a tinut sa remarce ca prin venirea lui Lungu s-a reunit „tripleta de aur” a primarilor din municipiile Botosani, Piatra Neamt si Suceava, care cândva erau membri marcanti ai PNL. „Sunt convins ca alegerile locale vor scoate din fiefurile traditionale PSD si din conducerea Consiliilor Judetene conduse de lideri pe a caror frunte scrie expirat”, a mai declarat Flutur. Senatorul a tinut sa reaminteasca faptul ca împreuna cu cei trei primari a facut „revolutia portocalie” din 2004 la nivelul Moldovei si ca este convins ca va face o „noua revolutie portocalie” la alegerile locale si generale din acest an.

„În perioada urmatoare vor veni si alti primari din PNL alaturi de noi, convinsi fiind ca acesta este proiectul câstigator al adevaratilor liberali”, a mai spus Flutur.  

Nu este pentru prima data când Lungu se leapada de PNL si de functia de presedinte al organizatiei judetene. În perioada 2002-2004 au existat numeroase episoade în care Lungu, în calitate de presedinte interimar si-a tot dat demisia, de tot atâtea ori revenind în partid, adus de nimeni altcineva decât senatorul Gheorghe Flutur. Lungu avea de fiecare data un argument forte în persoana lui Flutur si nu s-a sfiit sa revina în functie.

Cât despre primarul de la Falticeni, Vasile Tofan lucrurile sunt „mai hazlii” în sensul ca în toamna anului 2004, la câteva luni dupa ce iesise primar, acesta si-a dat demisia din functie pe motiv ca nu are bani sa continue activitatea la Primarie.

Înainte ca demisia sa fie înregistrata la Prefectura, Tofan a fost „recuperat” psihic de senatorul Flutur si pus sa semneze prin Câmpulung Moldovenesc o declaratie la notar prin care îsi anula gestul de demisie.

La acea vreme a fost un întreg scandal în mass-media si în PNL cu privire la responsabilitatea de care poate da dovada Tofan, însa acesta a fost mentinut în partid tot datorita lui Flutur care nu avea motive sa faca alegeri anticipate la Falticeni, sansele de a pierde PNL primaria fiind dintre cele mai mari.


Intră acum și în grupul de