Recompense pentru sportivii care au fost premiati la Jocurile Europei de Sud-Est


Intră acum și în grupul de

Sportivii care au obtinut performante la competitia Jocurile Europei de Sud-Est desfasurata în perioada 14-21 octombrie 2007, în Grecia, vor primi premii în cuantum de pâna la 2.000 lei pentru locul I, de pâna la 1.500 lei pentru locul II si de pâna la 1.000 de lei pentru locul III.

Guvernul a aprobat în ultima sedinta acordarea acestor premii de catre Agentia Nationala pentru Sport, din veniturile proprii prevazute pentru bugetul pe anul 2008. Vor fi premiati, de asemenea, antrenorii, specialistii si ceilalti tehnicieni care au contribuit la obtinerea acestor performante, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

La Jocurilor Europei de Sud-Est (JESE), România s-a clasat pe locul III în clasamentul pe medalii, cu un total general de 53 de medalii obtinute. Aceasta clasare este meritorie în raport cu valoarea si amploarea competitiei si tinând cont de faptul ca pe primele 2 locuri s-au clasat tari cu un potential sportiv remarcabil, respectiv, Grecia si Turcia.

Jocurile Europei de Sud-Est (JESE) se adreseaza juniorilor si se desfasoara în conformitate cu prevederile statutului propriu, adoptat de catre ministrii sportului din tarile participante la Initiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI).

Adoptarea unei Hotarâri de Guvern privind acordarea premiilor pentru performantele obtinute de sportivii români la aceasta competitie era necesara având în vedere ca HG nr. 484/2003 prin care sunt aprobate Normele privind reglementarea unor probleme financiare în activitatea sportiva – norme care reglementeaza premierea sportivilor, antrenorilor si a altor tehnicieni pentru performante deosebite obtinute în competitii sportive internationale – nu prevede acordarea de premii la JESE, prima editie a acestei competitii adresate juniorilor desfasurându-se în 2007.

Premierea performantelor deosebite obtinute de delegatia României la JESE va fi în masura sa duca la cresterea performantelor sportive la nivelul juniorilor, va stimula în continuare interesul pe care federatiile sportive nationale l-au acordat, în ceea ce priveste constituirea colectivelor de sportivi si tehnicieni si a coordonarii pregatirii acestora în vederea participarii la aceasta competitie.


Intră acum și în grupul de