Situatia secretarilor de localitati „a fost scapata de sub control”


Intră acum și în grupul de

S-ar putea spune ca secretarii de localitati sunt „fara stapân” dupa ce prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, luni ca situatia acestora „a fost scapata de sub control” în conditiile în care acestia nu mai au nici o subordonare ceea ce poate afecta corectitudinea avizelor de legalitate emise de ei.

Prefectul Onofrei a spus într-o conferinta de presa ca secretarii de localitati trebuie sa revina în subordinea prefecturilor. Acesta a exemplificat cu faptul ca, daca pâna în 2006, când secretarii localitatilor erau sub coordonarea Prefecturii, se primeau anual zeci de hotarâri de consilii locale sau dispozitii de primar ce nu aveau aviz de legalitate din partea secretarilor de localitati,  în 2007, dupa ce acestia nu mai sunt subordonati nici unei institutii, nu s-a mai primit nici un document fara aviz de legalitate.

„Fiecare încearca acum sa se puna bine cu cei din localitate, cu primarul, cu consilierii. E foarte greu pentru secretar sa faca fata obligatiilor”, a spus Orest Onofrei, mentionând ca atât Prefectura cât si secretarii de localitati se ocupa de respectarea legalitatii actului administrativ si ca este normal ca secretarii sa se afle sub coordonarea Institutiei Prefectului.


Intră acum și în grupul de