24 de copii au participat la atelierul de pictură ”Un cerc de prieteni – desenăm împreună” care a avut loc la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Bucovinei a găzduit sâmbătă, 17 septembrie a.c., la Muzeul de Istorie, un atelier de pictură cu titlul ”Un cerc de prieteni – desenăm împreună”, având ca tematică de lucru ”La granițe, ne dezvoltăm împreună!”.

atelier-pictura-muzeu

Evenimentul a fost organizat în cadrul manifestărilor care au marcat Ziua Cooperării Europene şi aflat, în acest an, la a cincea ediție.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, ”în cadrul acestei acțiuni locale, au participat 24 copii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, înzestrați cu aptitudini artistice, care au ilustrat în culori, simbolurile, valorile și principiile Uniunii Europene. Activitatea interactivă a urmărit stimularea capacităţii de observație, analiză și de creativitate a copiilor, precum și munca în echipă, iar timpul petrecut în muzeu să fie o experiență plăcută și atractivă”.

Muzeul Bucovinei a prezentat tinerilor artiști, materialul video pus la dispoziție de www.ecday.eu – videoclip, care a subliniat modul în care, ideile de cooperare comune se pot transforma în beneficii comune.

atelier-pictura-muzeu-2

”Au fost ilustrate de tinerii artiști noțiunile de: uniune, european, vecini, vecinătate, cooperare, granițe comune, beneficii comune, etc.”, au arătat organizatorii care doresc ca acest eveniment să fie încă o treaptă în formarea viitorului cetățean european.

atelier-pictura-muzeu-4

Atelierul de pictură a fost realizat sub supravegherea personalului specializat al Biroului de Artă al Muzeului Bucovinei şi cu sprijinul prof. Camelia Rusu Sadovei.

atelier-pictura-muzeu-3