Județul Suceava, sub Cod Galben de ploi și vijelii, până marți seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni două avertizări de vreme rea, una de Cod Galben, cealaltă de Cod Portocaliu.

Avertizarea Cod Galben, care a intrat în vigoare luni dimineață, va fi valabilă până marți seară și cuprinde majoritatea județelor țării.

Potrivit meteorologilor, în acest interval vor fi ploi cu caracter temporar în toată ţara şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

A doua avertizare emisă de ANM, cea de Cod Portocaliu, va intra în vigoare luni, după-amiază, și va fi valabilă până marți, la amiază.

cod-de-ploi

Astfel, în judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj, ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60…80 l/mp.

Meteorologii mai menționează că temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marţi, 20 septembrie şi miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara.