Sucevean trimis în judecată după ce a oferit o mită de 50 de lei unui polițist local pentru ca acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru dare de mită, fiind acuzat că a încercat să mituiască un polițist local să nu-i amendeze soția care parcase ilegal.

politia locala

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat, luni, că a dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Florin Manea, pentru dare de mită, cauza fiind instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

În  rechizitoriu se arată că în data de  29 august 2016, Claudiu Florin Manea s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale Suceava, având asupra sa o invitaţie completată în aceeași zi de un poliţist local, lăsată pe parbrizul autoturismului său.

Polițistul local constatase că autoturismul era parcat neregulamentar, pe banda de preselecţie destinată virajului la dreapta, de pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, din apropierea intersecţiei cu strada Universităţii, ceea ce constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2 – 3 puncte amendă şi 2 puncte de penalizare.

Manea a spus polițistului local că nu el a condus mașina și că soţia sa a parcat neregulamentar, astfel că poliţistul local care constatase contravenția i-a spus că va trebui ca aceasta să vină la sediul Poliției Locale.

În acest context, Manea a scos din protofel o bancnotă de 50 de lei, pe care a oferit-o poliţistului local, pentru ca acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi nu mai ia măsuri de sancţionare cu privire la contravenţia constatată, poliţistul local refuzând ferm oferta, arată procurorii.

Cazul va fi judecat de Tribunalul Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de