Handbal : UCM Resita ar putea scapa de depunctare!


Intră acum și în grupul de

UCM Resita poate scapa fara depunctare si fara sa piarda la masa verde meciul cu Poli Izometal Timisoara, din etapa a XIV-a a Ligii Nationale. Elevii lui Aihan Omer au câstigat pe teren cu 28-23, dar au folosit pe final un junior nascut în 1990, cu un an mai mic decât limita prevazuta de regulamentul FRH.  
Conducerea detinatoarei Challenge Cup sustine ca folosirea juniorului Dorin Vulpe a fost autorizata de FRH. ”Vinerea trecuta am trimis la federatie un tabel cu numele a cinci juniori, pentru dubla legitimare.

Aveam probleme de efectiv si, în plus, doream sa dau credit si celor tineri”, spune antrenorul Omer. Lista, pe care apare si numele lui Vulpe, a fost avizata de FRH, ceea ce le-a creat resitenilor premisa de a-l folosi în meciurile din Liga Nationala. ”Daca nu avea drept de joc, federatia trebuia sa-l taie de pe lista. A fost aprobata însa dubla legitimare, ceea ce înseamna ca puteam sa-l folosim.

Nu mai este vina noastra. Daca noi puneam pe lista un copil de 10 ani pentru a juca la UCMR, i se dadea drept de joc?”, a mai spus Omer.
Federatia se apara si sustine ca juniorul Vulpe nu a primit drept de joc, ci doar a aprobat dubla legitimare. ”Nu i-am dat drept de joc handbalistului respectiv, ci doar am aprobat dubla legitimare în urma unui protocol încheiat între Liceul “Traian Vuia” si UCM Resita. Am aprobat solicitarea astfel încât juniorii sa beneficieze de anumite avantaje din partea echipei UCM Resita, cantonamente, salarii etc. În regulament scrie clar ca pe foaia de joc pot fi trecuti doar 14 jucatori, din care 12 sa fie seniori, iar doi, în ultimul an de juniorat, adica nascuti în 1989. Nu este vina noastra ca cei de la Resita nu stiu regulamentul”, a declarat secretarul general al FRH, Mihai Marinescu.

Cazul va fi judecat marti, de Comisia de Competitii a FRH. 


Intră acum și în grupul de