Fotbal. Liga a IV-a : Pregatirea returului Ligii a IV-a a intrat in linie dreapta


Intră acum și în grupul de

Sâmbata, 2 februarie, la sediul AJF Suceava a avut loc sedinta periodica cu delegatii Ligii a IV-a, adunare la care au participat 15 reprezentanti ai echipelor din judet.

Dupa o scurta analiza a turului de campionat, presedintele AJF Suceava, Aurel Daicu a adus la masa discutiilor problemele partii secunde a actualului sezon, fiind prezentata printre altele situatia financiara a echipelor la sfârsitul anului 2007.

Bossul fotbalului local a subliniat si importanta aplicarii „legii Dragomir”, una ce prevede sanctiuni drastice pentru asociatiile locale în cazul încalcarii normelor organizatorice: „În campionatele judetene, spectatorii sunt foarte aproape de arbitrii, asa încât orice agresiune fizica sau verbala poate fi la ordinea zilei si cu urmari grave. De aceea vom solicita mai multa atentie din partea oamenilor de ordine pe terenurile din judet”, a precizat Aurel Daicu.

Acesta le-a vorbit si despre asigurarea asistentei medicale la meciurile de Liga a IV-a, din retur fiecare cadrul medical prezent la cele opt întâlniri ale etapei fiind nevoit sa prezinte o „delegatie de atestare”.

Calificarea echipei nationale la Euro 2008 a dat oarecum peste cap programul Asociatiilor Judetene de Fotbal, acestea fiind nevoite sa anunte câstigatoarele campionatului judetean pana la data de 20 mai. În aceste conditii, returul debuteaza pe 24 februarie, are doua etape intermediare (25 aprilie si 7 mai) si se încheie pe 18 mai. Totodata a fost stabilita si perioada de transferuri, si anume 18 februarie – 14 martie, delegatii echipelor fiind asteptati pentru vizarea carnetelor de jucator începând cu aceasta saptamâna.

La finalul sedintei, presedintele AJF Suceava, Aurel Daicu  s-a aratat multumit de felul cum au decurs discutiile, tinând sa ureze succes tuturor participantelor. „Fiecare dintre cei prezenti, conducerea AJF, delegatii si conducatorii echipelor, arbitri, jucatori, are rolul sau în buna desfasurare a campionatului. Una peste alta am avut parte de o discutie prietenoasa, ca într-o familie, în care sper sa câstige cel mai bun”, a concluzionat Aurel Daicu.


Intră acum și în grupul de