Numarul cazurilor compatibile cu gripa au ajuns la 12 in judet, fiind izolate doua tulpini de virus gripal


Intră acum și în grupul de

În judetul Suceava au fost raportate la Autoritatea de Sanatate Publica un numar de 12 cazuri clinic compatibile cu gripa, înregistrate saptamâna trecuta, precum si 1816 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 810 cazuri de pneumopatii acute. Odette Nicolae, seful ASP Suceava a precizat marti, ca au fost izolate pâna în prezent doua tulpini de virus gripal A/ H1N1, A/ Solomon Islands/03/06-like, de la copii în vârsta de 5 si, respectiv, 15 ani, nevaccinati antigripal, provenind dintr-un focar familial cu 2 cazuri din municipiul Suceava. Potrivit sefului ASP Suceava, pâna în prezent au fost vaccinate antigripal, pe teritoriul judetului, un numar de 69.060 persoane, ceea ce corespunde la 98,5 la suta din dozele de vaccin repartizate judetului Suceava pâna la data de 1 februarie 2008.
 
MSP a repartizat ASP Suceava înca 10.000 doze de vaccin antigripal care au fost distribuite medicilor de familie la începutul saptamânii. Numarul total de doze de vaccin repartizate de ASP Suceava pâna în prezent este de 80.100.
 
„Campania de vaccinare a decurs pâna în prezent în cele mai bune conditii si nu au fost înregistrate reactii adverse post-vaccinale indezirabile. Recomandam si în continuare populatiei sa se vaccineze antigripal, adresându-se medicilor de familie daca fac parte din grupele la risc sau procurându-si vaccinul din farmacii în caz contrar” precizeaza Odette Nicolae.

 

 


Intră acum și în grupul de