O nouă delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni


Intră acum și în grupul de

 

O delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina, formată din zece ofiţeri şi subofiţeri, participă în perioada 20 – 23 se septembrie, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni la activitatea “Pregătirea ofiţerilor formatori din Garda Naţională din Ucraina (G.N.U.) privind formarea iniţială în domeniul ordinii publice”.

delegatie-ucraina-la-scoala-militara-falticeni-2

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției fălticenene, locotenent-colonel Cristian Ipate, cele zece cadre militare fac parte din Centrul de Pregătire al G.N.U. Zolochiv.

”Obiectivul general al proiectului din care face parte şi această activitate constă în îmbunătăţirea cadrului instituţional al Gărzii Naţionale din Ucraina de executare a misiunilor de securitate încredinţate, iar organizarea la Jandarmeria Română a acestei activităţi contribuie la îndeplinirea obiectivelor asumate în proiect, precum şi la demersurile de întărire a cooperării bilaterale dintre instituţii noastre”, a arătat Ipate.

El a precizat că întâlnirea de lucru a debutat cu intonarea imnurilor Ucrainei şi României, ulterior fiind prezentate misiunile şi atribuţiile specifice Jandarmeriei Române şi instituţiei noastre de învăţământ.

delegatie-ucraina-la-scoala-militara-falticeni-3

”Activităţile preconizate a se desfăşura vor consta în acţiuni de concepţie şi elaborare a documentelor specifice pregătirii iniţiale în domeniul ordinii publice, precum şi asigurarea transferului de expertiză în beneficiul reprezentanţilor Gărzii Naţionale din Ucraina, potrivit domeniului activităţii”, a menționat purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

delegatie-ucraina-la-scoala-militara-falticeni-1

 

El a mai adăugat că vizita delegaţiei ucrainiene se înscrie în cadrul proiectului “Sprijin pentru dezvoltarea Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de